Δίκη Τραμπ: Μόλις 20 λεπτά άντεξαν οι Γερουσιαστές – Το έριξαν στον… ύπνο και στα σταυρόλεξα οι Ρεπουμπλικανοί

Για μόλις… 20 λεπτά κατόρθωσαν να παραμείνουν στις θέσεις τους αρκετοί από τους 100 γερουσιαστές που θα αποφασίσουν για το αν θα απομακρυνθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, στο τέλος της δίκης που διεξάγεται στην Γερουσία, κατόρθωσαν την Πέμπτη να παραμείνουν στις θέσεις τους και να ακούσουν την επιχειρηματολογία των Δημοκρατικών κατά του αμερικανού προέδρου, για μόλις… 20 λεπτά.

Οι γερουσιαστές άρχισαν να αποχωρούν σιγά, σιγά, προς τις βοηθητικές αίθουσες που έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί πίσω από την αίθουσα της ολομέλειας της Γερουσίας, όπου μπορούσαν να

κάνουν τηλεφωνήματα, αλλά και να ελέγξουν τα κινητά τους τηλέφωνα για το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και τα μηνύματά τους.

Οι γερουσιαστές άρχισαν να φεύγουν από την αίθουσα αφού ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ που ανέλυσε την επιχειρηματολογία της απαγγελίας κατηγοριών από τους Δημοκρατικούς σε βάρους του προέδρου Τραμπ, τους ευχαρίστησε για την προσοχή που επέδειξαν στην διάρκεια της 20ωρης διαδικασίας, κατά τις δύο πρώτες ημέρες της δίκης.

Βάσει των κανόνων διεξαγωγής της δίκης οι γερουσιαστές πρέπει να παραμένουν καθιστοί στις θέσεις τους στη διάρκεια των ακροάσεων, αλλά τουλάχιστον εννέα Δημοκρατικοί -ανάμεσά τους και ο Μπέρνι Σάντερς και η Έιμι Κλομπουσάρ που διεκδικούν το χρίσμα του κόμματός τους για την προεδρία- καθώς και 22 Ρεπουμπλικανοί απομακρύνθηκαν σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Ύπνος, αεροπλανάκια και σταυρόλεξα

Εκτός από την αποχώρησή τους, αρκετοί ήταν εκείνοι που έκαναν ό,τιδήποτε άλλο από αυτό που προέβλεπε η διαδικασία. Τουλάχιστον δύο γερουσιαστές, οι Τζιμ Ρις και Τζιμ Ίνχοφε, φάνηκαν να αποκοιμούνται στη διάρκεια των μακρών ακροάσεων.

NYT has a sketch artist covering impeachment, catching moments like Sen. Risch sleeping https://t.co/kXf9Voi0Og pic.twitter.com/fH5fee7In4

— Michael Calderone (@mlcalderone) 22 Ιανουαρίου 2020


Εκτός από τα… περιστατικά ύπνου, η Ρεπουμπλικανή Μάρσα Μπλάκμπερν, εθεάθη να διαβάζει το βιβλίο «How Trump Haters Are Breaking America» (Πώς οι εχθροί του Τραμπ διαλύουν την Αμερική), ο Ραντ Πωλ, επίσης Ρεπουμπλικανός, που εκπροσωπεί το Κεντάκι, φέρεται να έλυνε σταυρόλεξα και να φτιάχνει χάρτινα αεροπλανάκια, ενώ ο Ρεπουμπλικανός Ρίτσαρντ Μπερ από τη Βόρεια Καρολίνα μοίραζε σε συναδέλφους του fidget spinner ως… αντίδοτο στην ανία.

Sen. Mike Rounds showed off his fidget spinner to reporters. pic.twitter.com/lEUEXyeozz

— Nicholas Wu (@nicholaswu12) 24 Ιανουαρίου 2020

Πηγή: Δίκη Τραμπ: Μόλις 20 λεπτά άντεξαν οι Γερουσιαστές – Το έριξαν στον… ύπνο και στα σταυρόλεξα οι Ρεπουμπλικανοί - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα