Δίκη ΧΑ: «Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Φύσσα, δεν ήμουν εκεί», λέει ο συνοδηγός του Ρουπακιά

Απέδωσε τα δεκάδες τηλεφωνήματα που είχε με μέλη της οργάνωσης τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 σε συνεννοήσεις που είχαν ενόψει ομιλίας που θα είχε ο ΛαγόςΠροκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα όταν υποστήριξε πως δεν γνώριζε τον 34χρονοΈπεσε σε αντιφάσεις όταν κλήθηκε να απαντήσει πώς ο Ρουπακιάς τον τοποθετεί στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίαςΚάθε εμπλοκή με τη δολοφονία του Φύσσα αρνήθηκε και το μέλος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης

Ο, κατά τη δικογραφία, συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά,

Ιωάννης Καζαντζόγλου, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ισχυριζόμενος στην απολογία του πως «δεν έχω σχέση με το γεγονός, δεν ήμουν καν στην Αμφιάλη. Μοίραζα τρικάκια της Χρυσής Αυγής κοντά στα γραφεία της στη Νίκαια εκείνη την ώρα».

Ο κατηγορούμενος απέδωσε τα δεκάδες τηλεφωνήματα που είχε με μέλη της οργάνωσης τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, πριν και μετά τη δολοφονία του μουσικού, σε συνεννοήσεις που είχαν ενόψει ομιλίας που θα είχε στην Τοπική ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, κατά την οποία θα απηύθυνε χαιρετισμό και ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Για τον λόγο αυτό συναντήθηκε όπως είπε με τον Ρουπακιά, που έφερε με το αυτοκίνητό του από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής δύο πακέτα με τρικάκια, και αφού τα πήρε ξεκίνησε να τα μοιράζει. Ξέχασε μάλιστα στο αυτοκίνητο το κινητό του, γιατί μίλησε ενόσω ήταν με τον Ρουπακιά και το άφησε στον ουρανό του αυτοκινήτου.

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται ότι ήταν εκείνος που ενημέρωσε τον πυρηνάρχη της Νίκαιας για να συγκροτηθεί το τάγμα εφόδου που καταδίωξε τον μουσικό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα όταν υποστήριξε πως δεν γνώριζε τον 34χρονο. Και επίσης πως ψεύδονται δύο μάρτυρες που κατέθεσαν πως ο Φύσσας είχε ενοχοποιηθεί από την Τοπική, τρεις με τέσσερις μήνες πριν την δολοφονία του.

Ο Καζαντζόγλου έπεσε σε αντιφάσεις όταν κλήθηκε να απαντήσει πώς ο Ρουπακιάς τον τοποθετεί στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας και ενώ και ο Ι. Άγγος πριν λίγες ημέρες είπε απολογούμενος ότι ο Καζαντζόγλου ήταν ο μόνος που ενημερώθηκε από τον ίδιο πως κάποια άτομα τον ενοχλούσαν στην καφετέρια «Κοράλλι».

Κατηγορούμενος: Πήρα τηλέφωνο τον Πατέλη.

Εισαγγελέας: Σας είπε ότι «θα συναντήσετε τον Ρουπακιά στο τάδε σημείο»;

Κατηγορούμενος: Έκανα δύο κλήσεις, η πρώτη μου λέει «κλείσε γιατί έχω πρόβλημα με το μικρό». Επειδή όμως ήμουν υπεύθυνος για τη διαφήμιση, τον ξαναπήρα και του λέω «έχω πρόβλημα με τα τρικάκια» και μου λέει «πήγαινε πάρ’τα».

Εισαγγελέας: Πήγατε δηλαδή χωρίς να μιλήσετε με τον Ρουπακιά;

Κατηγορούμενος: Ναι.

Εισαγγελέας: Ναι αλλά δεν λέει κάτι τέτοιο ο Ρουπακιάς στην απολογία του, εσείς μήνυμα λάβατε;

Κατηγορούμενος: Ναι, ότι «ελάτε τώρα στην τοπική».

Εισαγγελέας: Τι φορούσατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγορούμενος: Ένα μαύρο παντελόνι.

Εισαγγελέας: Γιατί εδώ αναφέρουν ότι φοράτε μια άσπρη φόρμα…

Κατηγορούμενος: Βεβαίως, ναι, εγώ το εξηγώ ότι με βάση μια απολογία του Ρουπακιά έχει γίνει ένα γαϊτανάκι με βάση αυτή την άσπρη φόρμα…

Εισαγγελέας: Δεν είναι μόνο η απολογία του Ρουπακιά. Είναι και καταθέσεις που μιλάνε για κάποιον με λευκή φόρμα που τρέχει δίπλα από το αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Κατηγορούμενος: Εγώ θα σας απαντήσω ότι υπάρχουν κάποιοι που με έχουν αναγνωρίσει…

Εισαγγελέας: Εγώ σε σας λέω, ότι σας έχουν αναγνωρίσει.

Κατηγορούμενος: Μα το γεγονός ότι έχει εντοπιστεί κάποιος με άσπρη φόρμα δεν σημαίνει ότι είμαι εγώ…

Εισαγγελέας: Πώς εξηγείτε την απολογία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγορούμενος: Δεν εξηγείται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα εξετάσεις, δακτυλοσκοπικές κλπ. Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου. Ζητάω τις κάμερες και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Πάρεδρος: Ο κ. Ρουπακιάς σας αναφέρει.

Κατηγορούμενος: Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφορετικές καταθέσεις και ναι, κάποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας. Το αν φόραγα εκείνο το βράδυ εκείνη τη φόρμα… Συγγνώμη, αλλά είναι το πρώτο μου δικαστήριο εμένα δεν με γνωρίζουν ούτε οι φίλοι του Π. Φύσσα και αυτή τη στιγμή έχω την άμεση συνέργεια που δεν έχει κανείς άλλος…

Εισαγγελέας: Η Χρυσούλα Ρουπακιά είπε ότι εκείνο το βράδυ φορούσατε μία λευκή φόρμα.

Κατηγορούμενος: Δηλαδή αν εγώ πω για μία γυναίκα με κόκκινη φούστα σημαίνει ότι είναι αυτή;

Εισαγγελέας: Μας είπατε εδώ ότι το κινητό το ξεχάσατε στον ουρανό του αυτοκινήτου. Με τον κατηγορούμενο Λαγό είχατε επικοινωνία εκείνο το βράδυ;

Κατηγορούμενος: Με τον Λαγό εγώ δεν είχα καμία σχέση, δε μίλαγα ποτέ, δεν είχα αυτό το προνόμιο, δεν είχα τη δυνατότητα στους δύο μήνες εκεί να έχω τέτοια προνόμια…

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει στην πάρεδρο που του επισήμανε πως η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα.

Πάρεδρος: Ο προστατευόμενος Γ΄ και ένας ακόμη μάρτυρας λένε ότι ο Φύσσας είχε στοχοποιηθεί τρεις μήνες πριν και αναφέρουν και το όνομά σας.

Κατηγορούμενος: Ο προστατευόμενος είτε εκπροσωπεί πολιτικά συμφέροντα είτε έχει πάρει χρήματα. Είναι ψυχοπαθής, έχει νοσηλευτεί. Τον ξέρουμε ποιος είναι. Ο άλλος μάρτυρας είναι φαντασιόπληκτος. Κυκλοφορούσε σαν μπράβος. Εδώ πήγε και είπε πως ήταν στη δολοφονία του Φιλόππουλου και τον μάζεψαν σηκωτό, χωρίς να είναι. Έτσι τα λέει…

Πάρεδρος: Γιατί πιστεύετε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ό,τι έκανε;

Κατηγορούμενος: Ήταν με την οικογένεια του στη Χρυσή Αυγή. Οικογενειάρχης. Ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλεται σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις.

Πάρεδρος: Ναι, αλλά δεν ήταν εκεί. Πήγε… και μέσα σε ένα λεπτό τράβηξε μαχαίρι.

Κατηγορούμενος: Αψυχολόγητο αυτό που έκανε, τι να πω;

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του και καθώς ο Καζαντζόγλου έβγαινε από την αίθουσα στο διάλειμμα της διαδικασίας, η Μάγδα Φύσσα σηκώθηκε όρθια και του φώναξε: «Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν πως τον ήξερες…».

Ακροατήριο: Ρουπακιά, ήσουν εκεί ρε ή δεν ήσουν;

Η δίκη συνεχίστηκε με την απολογία του Ελπιδοφόρου Καλαρίτη που φέρεται να ήταν μέλος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, λέγοντας ότι ήταν συνεχώς στο σπίτι του το μοιραίο βράδυ και πως βγήκε μόνο το επόμενο πρωί για να πάει στο σχολείο τα παιδιά του. Όλα τα τηλεφωνήματα που είχε πριν και μετά «το γεγονός», όπως χαρακτηρίζει και αυτός την ανθρωποκτονία, ήταν για άσχετους λόγους, ενώ όπως είπε την επόμενη όταν έμαθε τι είχε συμβεί δεν ρώτησε κανέναν απολύτως τίποτα. Χαρακτήρισε μάλιστα «σατανική σύμπτωση»ότι μετά το κρίσιμο τηλεφώνημα του Άγγου προς τον Καζαντζόγλου για το Κοράλλι, μίλησε και αυτός αμέσως μετά με τον άμεσο συνεργό στη δολοφονία. Τα τουλάχιστον έξι τηλεφωνήματα με τον Άγγο, σύμφωνα με τον Καλαρίτη ήταν για το ποδόσφαιρο και τίποτε άλλο.

«Η Χρυσή Αυγή ήταν ανερχόμενο κόμμα και φοβόμασταν όλοι ένα τέτοιο γεγονός, μια προβοκάτσια. Και έτσι έγινε. Μπλέξαμε όλοι», ανέφερε ο Καλαρίτης λίγο πριν ολοκληρωθεί η απολογία του.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο Τρίτη (25/6).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα