Διεθνής σάλος: Και το BBC «αδειάζει» την Αντωνιάδου – «Είχε πείσει μέχρι και το ΕΛΚ και το Forbes»

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το θέμα της ελληνίδας επιστήμονα, Ελένης Αντωνιάδου, η οποία υποστηρίζει πως εργάζεται για τη NASA, χωρίς όμως αυτό να αποδεικνύεται κάπως.

Μετά από το εκτενές ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, όπου φιλοξένησε και μία δήλωση εκπροσώπου της NASA που αναφέρει πως η Ελένη Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, σειρά έχει το BBC!

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται και αυτό αναλυτικά στη συγκεκριμένη υπόθεση Αντωνιάδου, με άρθρο που έχει τίτλο «Γιατί οι Έλληνες αμφισβητούν τα διαπιστευτήρια αυτού του προτύπου».

«Η άνοδος και η πιθανή πτώση της 31χρονης Ελένης Αντωνιάδου αποτελεί αντικείμενο έντονων συζητήσεων μεταξύ των Ελλήνων. Επί σειρά ετών έδινε συνεντεύξεις αυτοπροβαλλόμενη ως ερευνήτρια που εργάζεται για τη NASA, ως ειδικός στην αναγεννητική ιατρική, δημιουργός τεχνητών οργάνων, παθιασμένη ακτιβίστρια κατά του εμπορίου οργάνων και εκπαιδεύτρια αστροναυτών. Φαίνεται, όμως, ότι ούτε ένα ελληνικό ΜΜΕ από τα δεκάδες που της πήραν συνέντευξη δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να ελέγξει αν όλα όσα της αποδίδονταν ήταν ακριβή», αναφέρει μεταξύ άλλων το BBC.

«Είχε πείσει ακόμη και το ΕΛΚ και το Forbes»

«Ελληνικά ΜΜΕ την παρουσίαζαν και την προωθούσαν επί χρόνια ως ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά που έβγαλε η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Η διαρκής δημοσιότητα συχνά κατέληγε σε διαφόρων ειδών βραβεία», αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ σημειώνεται ότι η Αντωνιάδου στάθηκε η έμπνευση για τη δημιουργία της πρώτης «Ελληνίδας Barbie», από την εταιρία Mattel.

«Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανήρτησε στο Twitter μια αφίσα με τους σημαντικότερους Έλληνες του περασμένου αιώνα περιλαμβάνοντας μια φωτογραφία της στο κέντρο», τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Κατάφερε να περιληφθεί ακόμη και στον κατάλογο του BBC με τις 100 σπουδαιότερες γυναίκες του 2014 και την επόμενη χρονιά στη λίστα του Forbes με τις 30 σημαντικότερες προσωπικότητες ηλικίας κάτω των 30 στον Τομέα της Υγείας».

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει πως προσπάθησε να έλθει σε επαφή με την Ελένη Αντωνιάδου, αλλά εκείνη «δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλια», σημειώνεται εν συνεχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα