Διευκρινίσεις ζητά από Κυμπουρόπουλο ο Πολάκης: Θεωρεί χάρες τα θετικά μέτρα υπέρ των αναπήρων;

Αποτελεί το πρόσωπο της ημέρας, μιας και η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να «σηκώσει» το θέμα του επιχειρώντας να στρέψει τη δημόσια συζήτηση αλλού.

Ως τέτοιος λοιπόν, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα του δήλωση, έξω από τη Βουλή, αναφερόμενος στο θέμα με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, και ζητώντας απάντηση τόσο από τον

ίδιο όσο και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το αν τα θετικά μέτρα υπέρ της εξάλειψης των διακρίσεων, που προωθεί η κυβέρνηση, θεωρούνται χάρες από τους ίδιους.

«Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, και διαστρέβλωσης των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ζητήματος.

Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα το ερώτημα που προκύπτει προς τη Νέα Δημοκρατία και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κύριο Κυμπουρόπουλο, είναι αν θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι διαδικασίες για την πρόσληψη, αν αυτά τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν ή εάν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής, που υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλλει στην άρση των διακρίσεων.

Διατύπωσα μία πολιτική κριτική σε μία δήλωση η οποία έλεγε κάποια πράγματα, από τη στιγμή που ορθώς κάνει ο κύριος Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο. Το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν. Πέρα από την όποια διαστρέβλωση που προσπαθούν προκειμένου να αλλάξουν την ατζέντα», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα