«Δίαιτα του μυαλού»: Αυτή είναι η διατροφή που προστατεύει τον εγκέφαλο

Μια νέα δίαιτα η οποία προστατεύει τον εγκέφαλο σε ασθενείς που έχουν περάσει εγκεφαλικό, δημιουργήθηκε από τους επιστήμονες.

Όπως αναφέρει η Independent, πρόκειται για έναν συνδυασμό της μεσογειακής διατροφής, της διατροφής που συμβάλλει στην καθυστέρηση των νευροεκφυλιστικών ασθενειών και της δίαιτας που στόχο έχει τη μείωση της υπέρτασης.

Όλες οι παραπάνω δίαιτες μειώνουν το ρίσκο μιας καρδιαγγειακής ασθένειας, όπως της

υπέρτασης, του εγκεφαλικού και της καρδιακής προσβολής.

Βασικές τροφές της διατροφής είναι τα λαχανικά, τα μούρα και το ψάρι, ενώ οι τροφές που πρέπει να αποφεύγονται είναι η ζάχαρη και τα γλυκά.

Τα συμπεράσματα της έρευνας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Rush παρουσιάστηκαν στο Διεθνές Συνέδριο για το Εγκεφαλικό στο Λος Άντζελες και είναι ιδιαίτερα σημαντικά γιατί οι ασθενείς έχουν διπλές πιθανότητες για να αναπτύξουν άνοια σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

H συγγραφέας της μελέτης, Martha Clare Morris και οι συνάδελφοί σας ανέπτυξαν τη δίαιτα με βάση πληροφορίες από πολύχρονες έρευνες σχετικά με τα τρόφιμα και τα θρεπτικά συστατικά που έχουν καλές ή κακές επιπτώσεις στις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται

Στις ανθυγιεινές τροφές της δίαιτας περιλαμβάνονται το κόκκινο κρέας, το βούτυρο, το τυρί, οι πάστες και τα γλυκά, τα τηγανιτά και το fast food.

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν να τρώει κανείς 1,5 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο την ημέρα, λιγότερες από πέντε μερίδες γλυκών την εβδομάδα και λιγότερο από μια μερίδα τυριού με κανονικά λιπαρά, τηγανιτού φαγητού ή fast food την εβδομάδα.

Για να ακολουθήσει κανείς τη «δίαιτα του μυαλού», καλό είναι να τρώει τουλάχιστον τρεις μερίδες την ημέρα τροφής ολικής αλέσεως, όπως και δύο μερίδες λαχανικών, μία από τις οποίες να περιλαμβάνει φυλλώδη λαχανικά.

Φροντίστε να τρώτε ως σνακ ξηρούς καρπούς, κάθε δύο μέρες να συμπεριλαμβάνετε στη διάτροφή σας όσπρια, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα να τρώτε κοτόπουλο και μούρα και μία φορά την εβδομάδα ψάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα