Δερμιτζάκης για κορονοϊό: Πάρθηκαν αργά τα μέτρα – Η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από το να γίνει Ιταλία

Με τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Δερμιτζάκης κι αυτά που είπε μόνο ως αισιόδοξα μηνύματα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

«Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν, ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία», τόνισε αρχικά ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης και συνέχισε λέγοντας ότι «τα μέτρα

που θα είχαν κάποια επίπτωση για την κάμψη της πανδημίας δεν πάρθηκαν την σωστή στιγμή αλλά λίγο αργά. Δεδομένου ότι η καραντίνα είναι τρεις εβδομάδες και του ότι θα δούμε τα αποτελέσματα τους στα κρούσματα στις δύο εβδομάδες, το τελείωμα της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ τον κρουσμάτων».

Όπως, μάλιστα, εξήγησε ο κ. Δερμιτζάκης «οι επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες δεν θα είναι καλές και η κατάσταση θα χειροτερεύει. Καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά  τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν οι αριθμοί».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οποιαδήποτε μορφή πορείας και συγκέντρωσης αυτή τη στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο κι από οποιαδήποτε ομάδα «είναι εγκληματική».

Keywords
Τυχαία Θέματα