«Εξερράγη» ξανά ο Κοντονής κατά ΣΥΡΙΖΑ (video)

O Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε ξανά στην κόντρα που ξέσπασε με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά την παραίτησή του από την ΚΕ, κάνοντας λόγο για άθλιους, συκοφάντες και ψεύτες με αιτία τον Ποινικό Κώδικα.

«Μετά από 41 χρόνια στην αριστερά λένε ότι γίνομαι 5η φάλαγγα της Δεξιάς. Είναι άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο του «Open TV» ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, απευθυνόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω

της οποίας η Κουμουνδούρου τον κατηγορούσε πως «υιοθετεί τα fake news της ΝΔ», προσθέτοντας ότι «οι δηλώσεις του είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κοντονής, μεταξύ άλλων ανέφερε πως είχε προειδοποιήσει για τον νέο Ποινικό Κώδικα ότι κάποιες αλλαγές «θα έριχναν στα μαλακά τη Χρυσή Αυγή».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως: «Εγώ όταν ήμουν υπουργός είχα πει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να πάμε με αυτόν τον ποινικό κώδικα. Αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένα άρθρα, δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει την πολιτική ευθύνη. Είχα μιλήσει για την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας, για τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για τα θέματα του βιασμού, όπως και για τα βασανιστήρια».

«Αυτό που προπαγάνδισε η Νέα Δημοκρατία ότι εγώ παραιτήθηκα δήθεν για το συγκεκριμένο θέμα είναι απολύτως ψευδές. Δεν έχω δεκαετίες στην πολιτική, 41 χρόνια είμαι κομουνιστής στην Ανανεωτική Αριστερά κι εκεί παραμένω απαρέγκλιτα», ανέφερε επίσης ο Σταύρος Κοντονής.

Νωρίτερα, είχε φανεί πως είναι ένα βήμα πριν από την οριστική ρήξη οι σχέσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Σταύρου Κοντονή, καθώς ο τελευταίος με δήλωσή του έριξε κι άλλο «λάδι στη φωτιά», χαρακτηρίζοντας ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος ως «μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού». Παράλληλα, ο κ. Κοντονής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά της ΝΔ, καταλογίζοντάς της ότι διαστρεβλώνει τα λεγόμενά του γιατί προσπαθεί να συνδέσει την παραίτησή του από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με ενστάσεις του για τον Ποινικό Κώδικα.

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των μελών της Χρυσής Αυγής

Την ίδια ώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία με την οποία προτείνεται να αποστερούνται αυτοδίκαια και διαρκώς το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι όσοι έχουν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή στερητική της ελευθερίας για τα εγκλήματα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα («εγκληματική οργάνωση») και κατά τον χρόνο της τέλεσής τους είχαν την ιδιότητα του μέλους του ελληνικού ή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ή καταδικάστηκαν ως συναυτουργοί και συμμέτοχοι μέλους του ελληνικού ή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που τέλεσε τις παραπάνω πράξεις.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση, η παρούσα τροπολογία συνιστά έννομη συνέπεια καταδικαστικής απόφασης, που επέρχεται αυτόθροα και μπορεί να εφαρμοστεί και αναδρομικά, δηλ. ακόμη και σε σχέση με καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη επιβληθεί.

Την τροπολογία κατέθεσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, ο Τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Καλογήρου: Αυστηρότερο το πλαίσιο έκτισης ποινών για εγκληματικές οργανώσεις στον νέο Ποινικό Κώδικα

«O νέος ποινικός κώδικας προβλέπει μεγαλύτερη έκτιση ποινής για τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης», τόνισε νωρίτερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, επισημαίνοντας ότι «έχουμε αυστηροποίηση των ποινών».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη σπέκουλα που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες κατά των νέων ποινικών κωδίκων ως συμβολή στη συνωμοσιολογία και την άνοδο του φασισμού.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο 105,5» για τη συντονισμένη επιχείρηση που γίνεται με ισχυρισμούς περί «εύνοιας της Χρυσής Αυγής από τον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ο Μιχάλης Καλογήρου, ξεκαθάρισε ότι τόσο με τον παλιό όσο και με τον νέο κώδικα, προβλέπεται η ανώτερη πρόσκαιρη κράτηση για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Όσον αφορά στη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, διευκρίνισε ότι και με τον παλιό κώδικα απαιτείτο αμετάκλητη ποινική απόφαση, ενώ ο νέος προβλέπει και την αποστέρηση αξιωμάτων.

Αποκαθιστά την αλήθεια ο Παρασκευόπουλος: Διαστρεβλώθηκαν όσα είπα για Κοντονή και Ποινικό Κώδικα

Εν τω μεταξύ, για διαστρέβλωση των λεγομένων του αναφορικά με τα όσα είπε το μεσημέρι της Πέμπτης (08/10) για τον Σταύρο Κοντονή και τον νέο Ποινικό Κώδικα κάνει λόγο ο Νίκος Παρασκευόπουλος, σε δήλωσή του με την οποία αποκαθιστά την αλήθεια.

«Για πολλοστή φορά από μια τοποθέτησή μου απομονώνεται μια φράση και αναπαράγεται με τίτλους που διαστρεβλώνουν το μήνυμα, ώστε να πλήττονται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ομιλών», τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος και εξήγησε:

«Η επόμενη ακριβώς φράση της επίμαχης δήλωσής μου σε ραδιοφωνικό σταθμό, δικαιολογεί την προώθηση του Ποινικού Κώδικα. Προσθέτω ρητά ότι και σήμερα, αντίθετα με τον Σταύρο Κοντονή, θα συμφωνούσα με την ανάγκη ψήφισης του νέου Κώδικα».

«Φυσικά, διαφωνώ και με την επιλογή του Σταύρου Κοντονή να θέσει το ζήτημα τη στιγμή, που θα έπρεπε να συζητάμε για την ιστορική σημασία του χαρακτηρισμού της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης», κατέληξε στη δήλωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα