«Δεν δικαιολογείται δίωξη σχετικά με την κοινοποίηση εγγράφων για το Κυπριακό»

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, δήλωσε ότι δεν δικαιολογείται, υπό τις περιστάσεις, η έναρξη οποιασδήποτε διαδικασίας για διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης ποινικού αδικήματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με την κοινοποίηση εγγράφων που σχετίζονται με το Κυπριακό σε επιλεγέντα άτομα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι κατέληξε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα υπό το φως

όλων των διαθέσιμων στοιχείων και πληροφοριών και με ιδιαίτερη αναφορά στη φύση των εγγράφων που παρουσιάζονται να έχουν κοινοποιηθεί και πραγματεύονται συγκεκριμένα θέματα χειρισμών κατά τις συνομιλίες για επίλυση πτυχών του Κυπριακού.

Ο Γενικός Εισαγγελέας πρόσθεσε ότι δεν είναι ρόλος ούτε και αρμοδιότητά του να εξετάζει και να εκφέρει άποψη ως προς το ορθό και πρέπον ενεργειών κρατικών αξιωματούχων ή πολιτικών ατόμων, περιλαμβανομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε και παρεμβαίνει σε πολιτικές αντιπαραθέσεις που σχετίζονται με χειρισμούς για το Κυπριακό.

Η αρμοδιότητα και οι εξουσίες του, εξήγησε, περιορίζονται στην εξέταση μόνο του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος κατά παράβαση νομοθετικών προνοιών.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε ότι αυτή μιλά από μόνη της.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι πρόκειται για σωστή προσέγγιση από πλευράς του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα, προσθέτοντας ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι πλήρως ενημερωμένα για όσα έγιναν στο Κραν Μοντάνα.

Ο Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι ο κ. Αναστασιάδης ένιωσε την ανάγκη να αποστείλει τα έγγραφα και στον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, διότι ο Άντρος Κυπριανού απευθύνεται συνεχώς γραπτώς στον Πρόεδρο της Κύπρου ζητώντας ενημέρωση για το Κυπριακό, περισσότερο από κάθε άλλον πολιτικό αρχηγό.

Ο εκπρόσωπος απέδωσε τις συνεχιζόμενες επικρίσεις των κομμάτων στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Εξ άλλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα