Δείτε πώς οι οπαδοί στη Γερμανία… οδήγησαν την Bundesliga στην κατάργηση αγώνων τη Δευτέρα

Όσοι είδαν το παιχνίδι της Νυρεμβέργης κόντρα στη Λεβερκούζεν (1-1) την προηγούμενη Δευτέρα (3/12) για την bundesliga είδαν το πέταλο που κάθονται οι οπαδοί της γηπεδούχου άδειο, και υπήρχε λόγος που έγινε αυτό.

Βλέπετε, οι φίλαθλοι στη Γερμανία δεν θέλουν να γίνονται αγώνες της α’ και της β’ κατηγορίας Δευτέρα και κατάφεραν, μάλιστα, σ’ αυτή τη… μάχη να βγουν νικητές, παρότι αυτό δεν συμφέρει την τηλεόραση. Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μερικές εβδομάδες, θα καταργηθούν,

τελικά, οι αγώνες πρωταθλήματος στη Γερμανία τη Δευτέρα. Η κατάργηση θα ισχύσει από τη σεζόν 2020/21 και σε αυτό οδηγήθηκε η διοργανώτρια αρχή έπειτα από διαμαρτυρίες των οπαδών.

Raining and cold in Nürnberg, not the only reason for some of the fans to stay away from this match. 1. FC Nürnberg vs Bayer Leverkusen for @FutbolgradLive. Anyone got an umbrella? pic.twitter.com/HpEYk53QHG

— Matthew Marshall (@noobzcorp) 3 Δεκεμβρίου 2018

Η συγκεκριμένη αλλαγή θα πραγματοποιηθεί όταν τελειώσει το τρέχον συμβόλαιο για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων της πρώτης κατηγορίας. Αρχικά, οι οπαδοί ομάδων που έπαιζαν Δευτέρα (β’ κατηγορίας) αποχωρούσαν από τα γήπεδα στο β’ ημίχρονο. Ακολούθως προγραμματίστηκε νέα δράση διαμαρτυρίας σε όλα τα γήπεδα και οι φίλαθλοι είχαν προσκληθεί να μην εμψυχώσουν τις ομάδες τους κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Την τελευταία αγωνιστική παίχτηκε για πρώτη φορά ένας αγώνας τη Δευτέρα για αυτή τη σεζόν στην α’ κατηγορία και αυτό ήταν το ματς ανάμεσα σε Νυρεμβέργη και Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι φίλαθλοι των γηπεδούχων δεν πήγαν στο γήπεδο, αλλά άπλωσαν πανό που έγραφε: «Δεν ανεβήκαμε κατηγορία για να παίζουμε Δευτέρες».

Η συνέπεια του να μην υπάρχει παιχνίδι τις Δευτέρες, θα είναι να είναι περισσότερα τα κυριακάτικα παιχνίδια, αφού πολλές ομάδες αγωνίζονται στο Europa League τις Πέμπτες και θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρεις μέρες ξεκούρασης. Το 2016 οι ομάδες της Bundesliga είχαν αποφασίσει ότι πέντε παιχνίδια ανά σεζόν θα παίζονταν το βράδυ της Δευτέρας, κάτι που δημιούργησε εξαρχής αντιδράσεις. Οι φίλαθλοι στη Γερμανία πέτυχαν μια σημαντική «νίκη» με ξεχωριστό και ήρεμο τρόπο.

La mejor sorpresa, entradas para bundesliga

Keywords
Τυχαία Θέματα