Δεύτερο «όχι» στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για την πυρκαγιά στο Μάτι

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απέρριψε το αίτημα του ανακριτή κου Μαρνέρη, για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι.

Όπως προκύπτει από όσα έχουν γίνει γνωστά, η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση κα Κατσανάκη, έκρινε ότι δεν προκύπτουν νέα επιβαρυντικά στοιχεία κατά συγκεκριμένων προσώπων

που κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, κάτι που συνεπάγεται ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα της θανατηφόρας έκθεσης ανθρώπων.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα και μετά από μελέτη των συμπληρωματικών στοιχείων που της διαβιβάστηκαν από τον ανακριτή αλλά και μελέτη του περιεχομένου της μήνυσης πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής κου Λιοτσιου, με βαριές καταγγελίες εναντίον του κου Ματθαιόπουλου, δεν προκύπτουν νέα στοιχεία παρά μόνο αυτά που υπήρχαν από τη μέχρι πρότινος έρευνα.

Ο κ. Μαρνέρης ζητούσε για δεύτερη φορά την απαγγελία κακουργηματικού βαθμού κατηγορίας σε βάρος 12 προσώπων, ήδη εμπλεκόμενων στην υπόθεση, επικαλούμενος τα στοιχεία που συγκέντρωσε από την πολύμηνη έρευνα του αλλά και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με τις καταγγελίες του επιπυραγού Δημήτρη Λιότσου σε ηχητικές συνομιλίες, πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα