Προπαγάνδα με… λευκό καρχαρία από τους Τούρκους – Ψεύτικη φωτογραφία με τις «ζημιές» στη φρεγάτα «Λήμνος»

Το μόνο σίγουρο σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές διαμάχες είναι ότι στην προπαγάνδα δεν μπορούμε να τους πιάσουμε με τίποτα τους Τούρκους. Στον συγκεκριμένο τομέα είναι εξαιρετικοί κι επιστρατεύουν όλη τους τη μαεστρία ώστε να γίνονται όσο πιο πιστευτοί μπορούν για να επηρεάζουν τους πολίτες της γειτονικής χώρας.

Τελευταίο χρονικά παράδειγμα το πρώτο θέμα της διαδικτυακής έκδοσης της Yeni Safak. Με τίτλο «Τουρκικό χαστούκι στο ελληνικό ‘Λήμνος’», παρουσιάζει μια πειραγμένη φωτογραφία που δείχνει

την ελληνική φρεγάτα να έχει υποστεί ζημιά στην πλώρη της από τη σύγκρουση που είχε με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis.

«Ιδού τι έπαθε το Λήμνος από το Kemal Reis. Οι Έλληνες πλήρωσαν υψηλό τίμημα», συνεχίζει η Yeni Safak σε ένα παραλήρημα άνευ προηγουμένου όπου μάλιστα επιστρατεύει και δήθεν αναρτήσεις συμπατριωτών μας στο twitter που υποτίθεται ότι αναρωτιούνται αν μπορούμε με τέτοιο στόλο να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία.

Εδώ η φωτογραφία στο τουρκικό δημοσίευμα

Εδώ η πραγματική φωτογραφία με τη ζημιά που υπέστη η φρεγάτα «Λήμνος»

Η ζημιά μετά το μοντάζ των Τούρκων από μακριά

Η κωμωδία σε όλο της το μεγαλείο – Η φρεγάτα με έναν λευκό καρχαρία αντί πλώρης

Το παραμύθι, βέβαια, δεν έχει δράκο. Στο συγκεκριμένο περιστατικό με τη σύγκρουση των δύο φρεγατών, από το οποίο λίγο έλειψε να προκληθεί και θερμό επεισόδιο, το «Λήμνος» υπέστη τόσο μικρή ζημιά που δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να συμμετάσχει κανονικά στις κοινές ασκήσεις με τις γαλλικές δυνάμεις.

Το πιο εντυπωσιακό στην όλη ιστορία, όμως, είναι ότι οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν ίχνη λευκού καρχαρία για να μοντάρουν την πραγματική φωτογραφία και να φανερώσουν… ζημιά στην πλώρη της ελληνικής φρεγάτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα