Χρυσοχοΐδης για τη μη σύλληψη Παππά: «Λιντσάρισμα» οι επικρίσεις

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο φιάσκο με τη μη σύλληψη του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη, Χρήστου Παππά και δήλωσε ότι όσοι διαμαρτύρονται ζητούν «να παραβούμε κανόνες κράτους δικαίου για έναν κατηγορούμενο». Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιμένει στη θεωρία της «βροχής από μολότοφ» στο Εφετείο, που δικαιολόγησαν την επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση

μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν βίντεο που δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για την συγκέντρωση στο Εφετείο είπε πως η αστυνομία «πήρε μέτρα για να γίνει άψογα η διαδήλωση» όμως κάποιοι «επιτέθηκαν στα ΜΑΤ». Υποστήριξε πως «έσπασαν 10 λεωφορεία» και ότι «είναι μετρημένες οι μολότοφ, είναι 150», ενώ υποστήριξε ότι “η εικόνα από το drone είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας». Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ είχε δώσει φωτογραφίες από τα επεισόδια, κάνοντας λόγος για απόπειρα πυρπόλησης αστυνομικών οχημάτων.

Προκάλεσε, μάλιστα, ένταση στην αίθουσα της Βουλής, όταν είπε πως μπορεί «η αστυνομία με εντολή του εισαγγελέα να επιτηρεί κάποια σπίτια», παράλληλα όμως δήλωσε: «Τι θέλετε να επιτρέψουμε τον λιντσάρισμα για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα;», σημειώνοντας πως από αυτές τις λογικές «στέναξε από ξερονήσια ο τόπος».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλεσε «σαπουνόπερα» τις διαμαρτυρίες για την σύλληψη του 14χρονου μαθητή (έμεινε ελεύθερος) που συμμετείχε στο μαθητικό συλλαλητήριο.

Σημείωσε πως «διέταξαν την κράτησή του για κακουργηματικές πράξεις. Ποιος κρίνει τι είναι σωστό; Η Δικαιοσύνη ή κάποιοι από εδώ μέσα;». Σημείωσε ότι ο 14χρονος «κοιμόνταν στο κρεβάτι του στην υποδιεύθυνση ανηλίκων, να πάτε να δείτε τι καλές συνθήκες υπάρχουν». Είπε μάλιστα ότι «κανείς δεν θέλει να κυνηγά 14χρονα όμως δεν έχει επιλογές όταν εκτοξεύονται μολότοφ».

Για την υπόθεση της μη σύλληψης του Χρήστου Παππά υπάρχει «θύελλα» αντιδράσεων, με το υπουργείο Προστασίς του Πολίτη να… γυρίσει τους αρχικούς ισχυρισμούς. Την οργή τους εκφράζουν οι χρήστες των social media, ζητώντας ξανά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε στη Βουλή το Σάββατο (24/10) στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών,  Χρήστου Σταϊκούρα την οποία υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και 85 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα