Κορονοϊός: 1.143.025 θάνατοι, πάνω από 42,17 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως – «Λουκέτο» στη νυχτερινή διασκέδαση στη Σόφια (video)

Περισσότεροι από 42,17 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναφερθεί να έχουν μολυνθεί από το νέο κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ 1.143.025 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με την καταγραφή του «Reuters». Τα περιστατικά των μολύνσεων έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από τον εντοπισμό των πρώτων μολύνσεων στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Coronavirus Covid-19 World Map for New Cases per 1 million of citizens
10/23/2020

More insights:https://t.co/OQVmgykVZo#coronavirus

#COVID19 #COVID2019 #COVID2020 #COVID19Pandemic #CoronaUpdate #CoronavirusOutbreak #Covid19usa #Covid_19 #corona #covid19us #covid19uk pic.twitter.com/AdQGa1RIOP

— Coronavirus Covid-19 Daily Update (@CoronaVirusDai7) October 24, 2020

Νέα αυστηρά μέτρα παίρνουν όλο και περισσότερες χώρες στην Ευρώπη. Νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και ντίσκο κλείνουν από την Κυριακή (25/10) και για δύο βδομάδες στη Σόφια, στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων για τον περιορισμό της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, ώστε να ελαττωθεί η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας.

Coronavirus live news: expert warns NHS will struggle to cope; Bulgaria shuts nightclubs as cases surge https://t.co/7S4yyk0Qru

— Newsyword (@1newsyworld) October 24, 2020


«Η κατάσταση στη Σόφια γίνεται όλο και πιο ανησυχητική. Έχουμε μία νέα αύξηση των μολύνσεων, αλλά και των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία. Αυτό ασκεί πίεση στα νοσοκομεία», τόνισε η δήμαρχος της βουλγαρικής πρωτεύουσας Γιορντάνκα Φαντάκοβα.

Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση BTV η Φαντάκοβα παρότρυνε επίσης, τα πανεπιστήμια της Σόφιας να εφαρμόσουν την εκπαίδευση μέσω του διαδικτύου, όπως και τις επιχειρήσεις να έχουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό εργαζόμενων, να εργάζονται από το σπίτι.

#Bulgaria's Prime Minister Boyko Borissov and three ministers from his government will have to stay in isolation after a deputy minister who they had been in contact with tested positive for #coronavirus, health authorities confirm.https://t.co/RH4qW2284F

— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) October 24, 2020


Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, στην οποία κατοικούν περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα κλείσει τα νυχτερινά κλαμπ και τις ντίσκο από αύριο και για δύο εβδομάδες, μόλυνσης από την COVID-19,, όπως ανακοίνωσε σήμερα, η δήμαρχος Γιορντάνκα Φαντάκοβα.

Η Βουλγαρία ανέφερε το Σάββατο (24/10) 1.589 κρούσματα, με το συνολικό αριθμό των μολύνσεων από κορονοϊό να φτάνει τις 36.519, ενώ στη Σόφια, με τους περίπου 2 εκατ. κατοίκους, καταγράφηκαν 584 περιστατικά μόλυνσης.

Spain, France Exceed 1 Million Confirmed Coronavirus Cases Each https://t.co/vnZQJzVDQj

— DeNeeCee (@DeNeeCee) October 24, 2020

Την ώρα, οι επαρχίες της Ισπανίας παροτρύνουν την κεντρική κυβέρνηση να λάβει μέτρα που θα τους δώσουν νομική υποστήριξη, ώστε να επιβάλλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς η χώρα δίνει μάχη για να περιορίσει την αναζωπύρωση της εξάπλωσης των μολύνσεων από την Covid-19.

Μέχρι σήμερα 10 από τις 17 επαρχίες της Ισπανίας, μεταξύ αυτών, η Βαλένθια, η Αστούριας, η Καστίγια – Λα Μάντσα και η Χώρα των Βάσκων, έχουν καλέσει την κυβέρνηση να εξαγγείλει μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα επιτρέψει στις επαρχίες να περιορίσουν την κυκλοφορία των ανθρώπων.

Οι επαρχίες αναμένουν από την κυβέρνηση να συγκαλέσει αύριο ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την έγκριση του μέτρου, όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης και της εφημερίδας «El Pais».

| Spain is set for the second state of alarm as Catalonia sees a new daily record of almost 6,000 coronavirus caseshttps://t.co/W6Hnq1yoGX

— Catalan News (@catalannews) October 24, 2020

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα