Χρυσοχοΐδης από Έβρο: Χρειάζεται ψυχραιμία και επαγρύπνηση – Υλοποιούμε συγκεκριμένο σχέδιο

Στην ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο με 400 αστυνομικούς αναφέρθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι χρειάζεται ψυχραιμία και διαρκής επαγρύπνηση στην περιοχή. Τι είπε για τον φράχτη. Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως έκανε ξανά γνωστό ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στον Έβρο έχουν φτάσει 400 αστυνομικοί που υπήρχαν και πριν από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στο τέλος Σεπτεμβρίου, οι αστυνομικοί αυτοί

θα αντικατασταθούν με τους νεοπροσληφθέντες για τον σκοπό της φύλαξης των συνόρων, που όμως δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους.

Αναφορικά με τον φράχτη τόνισε ότι «θα κατασκευάσουμε τον φράχτη σύμφωνα με τα συμφέροντά μας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «εδώ (σ.σ. στον Έβρο) χτυπάει η καρδιά της πατρίδας, εδώ φυλάσσουμε τα σύνορα, χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, καμία ολιγωρία, να αποφεύγουμε τον εφησυχασμό». Τόνισε ότι με εντολή του Πρωθυπουργού υλοποιείται ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

«Δεν συμβαίνει τίποτα έκτακτο, τίποτα που να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας ανησυχεί διαρκώς η ασφάλειά μας. Επαναφέρουμε τους αστυνομικούς που είχαμε», και πρόσθεσε ότι θα έρθουν στα τέλη Σεπτεμβρίου οι αστυνομικοί που έχουν προσληφθεί για τον συγκεκριμένο λόγο και οι αστυνομικοί που είναι εδώ θα επιστρέψουν στα σπίτια και τις υπηρεσίες τους.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε ότι στον Έβρο βρίσκονται οι φύλακες και η Frontex, έχοντας γίνει μάρτυρες της προκλητικότητας της Τουρκίας, όταν δέχτηκαν και πυροβολισμούς (το πρώτο περιστατικό είχε γίνει γνωστό από το Spiegel).

Εν τω μεταξύ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), σημείωσε ότι ποτέ δε χαλάρωσαν τα μέτρα φύλαξης του Έβρου, αλλά ενισχύεται ακόμα περισσότερο η παρουσία της αστυνομίας, καθώς «η Τουρκία κρατάει συνεχώς ψηλά το θέμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα