Χαρίτσης για Δημάκη: Η νέα απεργία πείνας θέτει την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της

«Η εκπαίδευση των κρατουμένων δεν είναι μια περιττή πολυτέλεια. Είναι ένα δικαίωμα που υπογραμμίζει την πίστη της Πολιτείας στη δυνατότητα επανένταξης των κρατουμένων», υπογραμμίζει ο Αλέξης Χαρίτσης με ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook, για την υπόθεση του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη, ο οποίος προανήγγειλε νέα απεργία πείνας, κάνει λόγο για εκδικητικό

βασανισμό, εμπαιγμό και κοροϊδία, σχετικά με το αίτημά του για μεταφορά στο κελί του, ώστε να συνεχίζει και τις σπουδές του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι όμως «αυτήν τη δυνατότητα ναρκοθετεί η εκδικητική στάση της Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου».

Τονίζει ότι «η νέα – τρίτη – απεργία πείνας και δίψας του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη θέτει την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της» και καλεί τη Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής «να εγκαταλείψει τις προσχηματικές δικαιολογίες και να σταθεί στην ουσία: στη διασφάλιση της υγείας των κρατουμένων και στην ικανοποίηση του αυτονόητου αιτήματος του Βασίλη Δημάκη για μεταφορά στο κελί του».



Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για το θέμα, καθώς αναφέρει στο Facebook:

«Η Κυβέρνηση και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου συνεχίζει να ψεύδεται και να εμπαίζει τον κρατούμενο, φοιτητή και απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη. Οι δικαιολογίες και τα προσχήματα είναι πραγματικά προκλητικά από την πλευρά της Πολιτείας, ενώ οι αντιφάσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Θα σεβαστεί επιτέλους η Κυβέρνηση τα δικαιώματα των κρατουμένων ή ο κ. Μητσοτάκης προωθεί την “Ορμπανοποίηση” της χώρας μας και σε αυτό το πλαίσιο;

Να μεταφερθεί άμεσα ο Βασίλης Δημάκης στην Δ’ Πτέρυγα των Φυλακών του Κορυδαλλού όπου και εξέτιε υποδειγματικά την ποινή του, μέχρι που αποφάσισε η Πολιτεία να τον εκδικηθεί επειδή “τόλμησε” να απαιτήσει τα δικαιώματα του και να διασφαλισθεί με κάθε τρόπο και τεχνικό μέσο η φοίτηση του στο πανεπιστήμιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα