Χάος στη Σάμο: Άγρια επεισόδια μεταξύ Αφγανών και Σύρων, φωτιά στο hotspot, τραυματίες (video)

Δύσκολη ήταν η νύχτα της Δευτέρας στη Σάμο, καθώς σημειώθηκαν άγρια επεισόδια στο κέντρο του νησιού μεταξύ προσφύγων, ενώ στη συνέχεια ξέσπασε και φωτιά στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα samos24.gr, η αρχή έγινε όταν ομάδες Αφγανών και Σύρων συγκρούστηκαν για άγνωστό μέχρι στιγμής λόγο με αιχμηρά αντικείμενα. Ο απολογισμός του πρώτου επεισοδίου ήταν οι τραυματισμοί τριών Σύρων στο θώρακα και στην πλάτη. Άμεσα και οι τρεις τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τις

πληροφορίες, οι αστυνομικές Αρχές έχουν συλλάβει τους δράστες.

Φωτιά στο ΚΥΤ στο Βαθύ

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις στην κάτω πύλη του ΚΥΤ στο Βαθύ, ενώ στιγμές αργότερα η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν ξέσπασε και φωτιά. Από τη φωτιά καταστράφηκαν πρόχειρα καταλύματα και ξύλινες κατασκευές, ενώ συνολικά άλλα οχτώ άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το samos24.gr, στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν περίπου 6.300 άτομα. Σημειώνεται ότι, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα που προέκυψε με τον ηλεκτρισμό λόγω των επεισοδίων, προκειμένου τόσο το ΚΥΤ, όσο και οι γύρω γειτονιές να έχουν και πάλι ρεύμα.

Τα σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά

Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου και των άγριων επεισοδίων, τα σχολεία όλων των βαθμίδων Α/θμιας και Β/ μιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία) της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.

(πληροφορίες από samostimes, Σαμιακή Τηλεόραση, samos24, samiakonvima)

Πηγή: Χάος στη Σάμο: Άγρια επεισόδια μεταξύ Αφγανών και Σύρων, φωτιά στο hotspot, τραυματίες (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα