Χαίρεται με τον Μεταξά ο Πλεύρης και το «φωνάζει» – Τον είχε αποκαλέσει «μεγάλο ηγέτη του Ελληνισμού»

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΥΔΑΣ

Ο Θάνος Πλεύρης έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν τον Ιωάννη Μεταξά ως «σύντροφό» του και «μεγάλο ηγέτη του Ελληνισμού», άρα μόνο εντύπωση δεν πρέπει στην πραγματικότητα να μας προκαλεί το γεγονός ότι χάρηκε που διάβασε για τον δικτάτορα στο βιβλίο Ιστορίας (της 6ης δημοτικού) της κόρης του.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, (και γιος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, εκ των ιδρυτών του κόμματος της 4ης Αυγούστου) ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του ακόλουθους, οι οποίοι λίγο πολύ πιστεύουν τα ίδια με εκείνον, ότι ενώ διάβαζε την κόρη του, είδε

με χαρά ότι το βιβλίο της 6ης δημοτικού αναφέρεται στον Ιωάννη Μεταξά και τη συμβολή του στο αλβανικό Έπος.

Και επειδή μάλλον τσακίστηκε η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως στα παλιότερα βιβλία «απαγορευόταν» κάθε αναφορά στον Μεταξά, κάτι το οποίο φυσικά είναι αναληθές.

«Σήμερα διάβασα την κόρη μου ιστορία και με χαρά είδα ότι το βιβλίο της 6ης δημοτικού αναφέρεται στον Ιωάννη Μεταξά και την συμβολή του στο αλβανικό Έπος (παραθέτω σελίδες 206 επ.). Στα δικά μας χρόνια το κόμπλεξ των αριστερών «απαγόρευε» κάθε αναφορά στον Μεταξά», έγραψε στο twitter ο Θάνος Πλεύρης.

Σημερα διάβασα την κόρη μου ιστορία και με χαρά είδα ότι το βιβλίο της 6ης δημοτικού αναφέρεται στον Ιωάννη Μεταξά και την συμβολή του στο αλβανικό Έπος (παραθέτω σελίδες 206 επ.). Στα δικά μας χρόνια το κόμπλεξ των αριστερών «απαγόρευε» καθε αναφορά στον Μεταξά. pic.twitter.com/r3YF455W1p

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) October 26, 2020

Θα έπρεπε ο Θάνος Πλεύρης ν’ αναφερθεί και στις πρώτες γραμμές του ίδιου κεφαλαίου, οι οποίες αναφέρουν ότι «Στη διάρκεια του Μεσοπολέμου πολλά δημοκρατικά πολιτεύματα κατέρρευσαν και τα διαδέχθηκαν δικτατορίες». Λες και κατέρρευσαν από μόνα τους κι απλά υπήρξε μια διαδοχή, αλλά το τι (και το πώς) αναφέρει το βιβλίο ιστορίας της 6ης δημοτικού είναι μια άλλη ιστορία.

«Ο Μεταξάς είναι σύντροφός μου»

Το 2014 οι μαθητές του δήμου Χαλανδρίου παρέλασαν την 28η Οκτωβρίου και υπό τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ, κάτι το οποίο δεν άρεσε στον Θάνο Πλεύρη (και στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος είχε τοποθετηθεί σχετικά στο twitter).

Ο πολιτευτής, τότε, της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε αποχωρήσει από το ΛΑ.ΟΣ. είχε τηλεοπτική κόντρα στο κανάλι «Ε» με τον δήμαρχο της πόλης, Σίμο Ρούσο και μεταξύ άλλων είχε τονίσει πως: «Εμένα ο δικός μου σύντροφος ήταν αυτός που το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου έκατσε απέναντι από τον Ιταλό πρέσβη και του είπε όχι». 

To σχετικό video δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο youtube.

Ενδεικτικό δημοσίευμα της εποχής από το topontiki.gr:

«Μεγάλος ηγέτης του Ελληνισμού ο Μεταξάς»

Ίδια εποχή το 2011 ο Θάνος Πλεύρης είχε γράψει άρθρο στο προσωπικό του blog (το οποίο πλέον έχει καταργηθεί, αλλά είχε γίνει αναδημοσίευση σε άλλα blogs και sites του πατριωτικού χώρου), στο οποίο πλέκει το εγκώμιο του δικτάτορα Μεταξά, χαρακτηρίζοντάς τον «μεγάλο ηγέτη του Ελληνισμού».

Το ΟΧΙ του ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ άρθρο του Θάνου Πλεύρη http://t.co/9CzGDa1M

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) November 1, 2011

Στο τέλος του σχετικού αυτού άρθρου ο Θάνος Πλεύρης είχε γράψει: «Το υπόδειγμα λοιπόν του εθνικού κυβερνήτη, καταδεικνύει ότι η χώρα χρειάζεται την εμπνευσμένη αυτή ηγεσία που θα μπορεί και να προβλέψει και να προετοιμάσει και να έχει το ηθικό ανάστημα να πει τα ΟΧΙ που χρειάζονται. Δυστυχώς το πολιτικό γίγνεσθαι δεν μπόρεσε να δει την κρίση, ούτε μπόρεσε να προετοιμάσει το λαό για την κρίση.

Χρειαζόμαστε λοιπόν αυτή την ηγεσία που έστω και τώρα θα προβλέψει τις εξελίξεις και θα προετοιμάσει ηθικά και υλικά το λαό για αυτές τις εξελίξεις, ώστε το ΟΧΙ να αποτελεί εθνική επιλογή νίκης και δόξας και όχι συναισθηματική έκρηξη καταστροφής και τραγωδίας. Χρειαζόμαστε λοιπόν και το σθένος, αλλά και την ικανότητα του Μεταξά».

Πολλά tweets για τον Ιωάννη Μεταξά

Ο Θάνος Πλεύρης έχει αναφερθεί πολλές φορές στον Ιωάννη Μεταξά από τον λογαριασμό του στο twitter.

Ενδεικτικά:

Η οικία του Ι. Μεταξα που είπε το ηρωικό ΟΧΙ στους Ιταλούς. pic.twitter.com/zTLZAHa5x1

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) October 28, 2015

Στα πλαίσια της υποβάθμισης του Μεταξα η αριστερή προπαγάνδα αναφέρει ψευδώς οτι η χώρα ηταν απροετοίμαστη για πόλεμο. Αντιθέτως χάρη στο Μεταξα υπηρχε πλήρης προετοιμασία με σχέδια άμεσης επιστράτευσης, τα καλυτερα οχυρά στην Ευρώπη με την γραμμή Μεταξα, ετοιμοπόλεμο στράτευμα.

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) October 28, 2018

Χρόνια πολλά. Τιμούμε το ΟΧΙ του Μεταξα και του Έλληνικου λαού και τους ήρωες του μετώπου. pic.twitter.com/vhli0vPV0S

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) October 28, 2017

Οι λόγοι που πολεμήσαμε το40:
«τώρα θα αποδείξωμεν εάν είμεθα άξιοι τ προγόνων μας κ της ελευθερίας,την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον,αγωνισθήτε διά την Πατρίδα,τας γυναίκας,τα παιδιά σας,κ τας ιεράς μας παραδόσεις..».
Διάγγελμα Μεταξα

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) October 29, 2019

Κάποιοι θέλουν να παραδώσουν τον Μεταξα στους νοσταλγούς του Χιτλερ της ΧΑ. Αυτο δεν θα γίνει

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) October 28, 2015

Έν όψει της αυριανής ημέρας να τιμούμε τον εθνικό κυβερνήτη Ι. Μεταξά που προετοίμασε το έθνος για τη μεγάλη νίκη.

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) October 27, 2013

@giannismanolis @thanosplevris Για το Μεταξά δεν πιστεύω ο Άδωνις να έχει διαφορετική θέση.

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) October 28, 2012

Ερώτηση που κατέθεσα στην Βουλή Βεβήλωση του Μνήματος του Ιωάννη Μεταξά http://t.co/h84cPOhW

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) November 4, 2011

@mazianos πάντως όταν ο Μεταξας είπε οχι στον Άξονα η ΕΣΣΔ είχε σύμφωνο Φιλιας και μη επιθέσεως με τον Χιτλερ και τον Γκεμπελς.

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) October 28, 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα