Γ. Πατούλης: Οφείλουμε να φτιάξουμε πόλεις οι οποίες θα είναι φιλόξενες για όλους

«Οφείλουμε να φτιάξουμε πόλεις οι οποίες θα είναι φιλόξενες για όλους» τονίζει ο πρόεδρος τςη ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Συγκεκριμένα, σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος επισημαίνει:

Η σημερινή μέρα είναι μία ευκαιρία αφύπνισης και ευαισθητοποίησης όλων μας απέναντι στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, στη χώρα μας. Είναι ένα ζήτημα που

αφορά χιλιάδες συνανθρώπους μας και σε αυτό το πλαίσιο οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να κινητοποιηθούν και να δρομολογήσουν πολιτικές που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους, με έμφαση στην προσβασιμότητά τους κυρίως στα αστικά κέντρα.

Είναι αδιανόητο μία χώρα μέλος της Ε.Ε., όπως είναι η Ελλάδα, να μην μπορεί να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων στον κοινωνικό ιστό και να τους αναγκάζει να ζουν σε αφιλόξενες πόλεις.

Επαναδιατυπώνω την έκκλησή μου προς την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις πόλεις μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει πως έχει τη βούληση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ατόμων με κινητική αναπηρία και να διευκολύνει την καθημερινότητά τους, με συγκεκριμένες δράσεις.

Πρέπει όμως να της δοθούν και οι σχετικές αρμοδιότητες προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί στη διαχείριση αυτού του τόσου κρίσιμου ζητήματος.

The post Γ. Πατούλης: Οφείλουμε να φτιάξουμε πόλεις οι οποίες θα είναι φιλόξενες για όλους appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα