Μπαρτζώκας: Μετά τη γέννηση της κόρης μου, ό,τι καλύτερο η Euroleague με τον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιστρέφει αντίπαλος στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό, ως τεχνικός της Κίμκι, την ερχόμενη Πέμπτη (17/1), για την 19η αγωνιστική της Euroleague. O πρώην προπονητής των «ερυθρόλευκων» μίλησε στην κάμερα της διοργάνωσης, στη Μόσχα, και δήλωσε πως «μετά τη γέννηση της κόρης μου, ό,τι καλύτερο η Euroleague

με τον Ολυμπιακό το 2013».

Εξάλλου, στο Λονδίνο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος έλληνας προπονητής που κατακτά τον τίτλο του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Euroleague: «Αγαπώ τόσο πολύ το μπάσκετ, είναι πάθος για μένα. Προσπαθώ να βάλω τη “σφραγίδα” μου και να μεταδώσω τη φιλοσοφία μου στην ομάδα. Το μπάσκετ αλλάζει καθημερινά και πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Είναι πιο δυνατό και πιο γρήγορο. Δεν αισθάνομαι άνετα όταν βρίσκομαι στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Πιστεύω πως οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Κάθε χρόνο προσπαθώ να επιλέγω αθλητικούς παίκτες, γρήγορους και έξυπνους. Δεν είναι εύκολο. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Εγώ πρώτος. Προσπαθώ με ήρεμο τρόπο να εξηγήσω στους παίκτες μου τι πρέπει να κάνουν. Η φιλοσοφία μου είναι πως χρειάζεται χρόνος».

Για την κατάκτηση της Euroleague στο Λονδίνο, είπε: «Μία από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου μετά τη γέννηση της κόρης μου. Όλοι ξέρουν πως είμαι οπαδός του Ολυμπιακού από παιδί και να κερδίσω το τρόπαιο με αυτή την ομάδα ήταν κάτι εκπληκτικό. Όταν ξεκινούσα την προπονητική μου καριέρα δε φανταζόμουν ότι θα κοούτσαρα πέντε ομάδες Euroleague, ότι θα είχα έναν τίτλο και ότι θα έπαιζα σε φάιναλ φορ με τη Λοκομοτίβ και θα συμμετείχα στα play off με την Κίμκι. Είμαι ικανοποιημένος με όσα έχω καταφέρει».

Για τη ζωή στη Μόσχα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε: «Όταν ήρθα για πρώτη φορά στη Ρωσία, ο ιδιοκτήτης της Λοκομοτίβ Κουμπάν διατηρούσε αμφιβολίες για το αν θα προσαρμοζόμουν στη φιλοσοφία, επειδή ήμουν Έλληνας και ζούσα με ήλιο και θάλασσα. Δεν έχω πρόβλημα. Η Μόσχα είναι σίγουρα καλύτερη την Άνοιξη. Φανταστικό μέρος. Διαφορετικό όμως. Μου αρέσει η κουλτούρα της».

Για τη θητεία του στην Κίμκι επισήμανε: «Η Κίμκι είναι σπουδαίο μέρος για μένα. Πέρυσι, πετύχαμε και τους δύο στόχους που είχαμε θέσει. Παίξαμε στα play off της Euroleague και βγήκαμε δεύτεροι στην VTB League παίρνοντας εκ νέου το “ εισιτήριο” για τη Euroleague. Φέτος, θέλουμε να κάνουμε το ίδιο».

Τέλος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε για τη ζωή του προπονητή: «Ο προπονητής πρέπει να είναι άριστα οργανωμένος. Δεν έχουμε ζωή για 10 μήνες. Μόνο ταξίδια και αγώνες. Ξυπνάω μέσα στο βράδυ και μου παίρνει 4-5 δευτερόλεπτα για να καταλάβω που βρίσκομαι. Δεν παραπονιέμαι, είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος της Euroleague. Υπάρχει τεράστια πίεση στους προπονητές. Αρχικά προσπαθώ να τη διαχειριστώ εγώ ο ίδιος. Εκτός παρκέ, είμαι ένας νορμάλ άνθρωπος και σίγουρα αυτό βοηθάει».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα