Μπαράζ κυβερνητικών αποδοκιμασιών στην πρόταση Καμμένου – «Δεν υπάρχει Plan B»

Συνεχείς οι δηλώσεις αποδοκιμασίας του Πάνου Καμμένου από κυβερνητικά στελέχηΆγνοια για την κατάθεση της πρότασης και από το ίδιο του το κόμμαΚυβερνητικά στελέχη «αδειάζουν» τον υπουργό Εθνικής ΆμυναςΝίκος Παππάς, Νίκος Κοτζιάς, Νίκος Βούτσης, Μερόπη Τζούφη, Νίκος Ξυδάκης αλλά και Τέρενς Κουίκ, εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους

Πυρ ομαδόν κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου,

για την εμπρηστική πρότασή του περί εναλλακτικού σχεδίου για το Μακεδονικό έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, πραγματοποιείται από χθες, Τετάρτη, στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Πέρα μάλιστα από το γεγονός ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπερέβη τα εσκαμμένα χαράσσοντας δημόσια ξεχωριστή ατζέντα η οποία έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα συμφωνηθέντα των Πρεσπών, το έκανε και χωρίς να έχει ενημερώσει το ίδιο του το κόμμα, αφού στελέχη των ΑΝΕΛ δηλώνουν άγνοια για την πρόταση, αλλά και αποδοκιμασία.

Ο τόνος από τον μείζον κυβερνητικό εταίρο δόθηκε αρχικά με μία λιτή ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου («η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών»), για να πάρει τη σκυτάλη ο Γιώργος Κατρούγκαλος («δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό οι προτάσεις Καμμένου για το Σκοπιανό») και στη συνέχεια ο Νίκος Βούτσης («λάθος τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ»).

Κοτζιάς – Παππάς: Οι υπουργοί πρέπει να μιλάνε μετρημένα

Και σήμερα, Πέμπτη όμως, το μπαράζ αποδοκιμασιών από κυβερνητικά στελέχη συνεχίστηκε, με τους Νίκο Κοτζιά και Νίκο Παππά να «νουθετούν» τον Καμμένο σε κοινές δηλώσεις τους.

«Δεν θα μιλήσω για άλλα θέματα. Ο ΥΠΕΞ δεν πρέπει να μιλάει πολύ για να ακούγεται όταν μιλάει», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών για να συμπληρώσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: Αυτό ισχύει για όλους του υπουργούς, πρέπει να μιλάνε μετρημένα.

Συνέχεια στο μπαράζ αποδοκιμασιών

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Ξυδάκης, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Καμμένος παρενέβη σε θέματα που είναι ευθύνη του πρωθυπουργού. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του για να σας πω τι θέλει να κάνει».

Με τη σειρά της η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στη Βουλή ξεκαθάρισε πως: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέες βάσεις στη χώρα μας διότι η Ελλάδα δεν θέλει να παίξει το ρόλο του προκεχωρημένου φυλακίου των ΗΠΑ. Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη συμφωνία των Πρεσπών και περιμένουμε από τη γειτονική χώρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, να προχωρήσει στις αλλαγές στο σύνταγμά της και, μόνο εφόσον αυτό ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες στην ελληνική Βουλή.

Και φίλια «πυρά» – Διπλό «άδειασμα» Κουίκ σε Καμμένο

Εκτός από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όμως, αντιδράσεις υπήρξαν και από το ίδιο το κόμμα του Πάνου Καμμένου, αφού και ο υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ επιφύλαξε μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στον πρόεδρό του, αλλά και στον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής μαζί με τη Νέα Δημοκρατία κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει “σχέδιο Β” σαν αυτό που περιέγραψε ο Πάνος Καμμένος στους συνομιλητές του στις ΗΠΑ και ότι ποτέ δεν συζητήθηκε εντός ΑΝΕΛ σενάριο για να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής, που πιθανώς να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία», είπε ξεκάθαρα ο Κουίκ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Στα σενάρια περί κοινής πρότασης μομφής μαζί με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αποστάσεις πήρε νωρίτετα σήμερα και ένας άλλος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα