Αθήνα: Έρημη πόλη, πού πήγαν όλοι – Πρώτη βραδιά εφαρμογής των μέτρων για τον κορονοϊό

Μια από τις πρωτεύουσες που «ποτέ δεν κοιμούνται», έχασε χθες για πρώτη φορά αυτό της το προνόμιο. Λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα, η Αθήνα δεν θύμιζε σε τίποτα την πόλη που έχει ζωή όλο το 24ωρο.

Άδειοι δρόμοι που τους «απολάμβαναν» ελάχιστοι οδηγοί, άλλοι με χαρτιά, άλλοι παράνομα, κλειστά μαγαζιά, ερημωμένες πλατείες, πεζοί μετρημένοι στα δάχτυλα και πολλοί αστυνομικοί, προκειμένου να γίνονται έλεγχοι και να εξασφαλιστεί ότι το μέτρο θα τηρηθεί.

Η πρώτη βραδιά

με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00.30 και μέχρι τις 06.00 το πρωί δεν ήταν εύκολη. Κόσμος που είχε βγει, καθότι Σαββατόβραδο και επιχείρησε να επιστρέψει στα σπίτια του στο… παρά πέντε, βρέθηκε τελικά εκτεθειμένος να «σπάει» το μέτρο, λόγω μποτιλιαρίσματος σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Η αστυνομία έδειξε ανοχή, κάτι που πάντως δύσκολα θα συμβεί εφεξής.

Εκεί που φάνηκε μεγάλη διαφορά ήταν σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας όπου μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, είχαν ζωή και ενίοτε και συνωστισμό. 

Το θετικό είναι ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε σε εντυπωσιακό βαθμό σε ό,τι αφορά στη χρήση της μάσκας. Ένα στοιχείο που επιτρέπει αισιοδοξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ειδικοί… φωνάζουν συνεχώς στα κανάλια ότι μετά το lockdown, η μαζική χρήση μάσκας είναι το μέτρο που έχει τα πιο απτά αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα