Ασυμβίβαστο τέλος – Υπερψηφίστηκε η τροπολογία που επιτρέπει σε βουλευτές να είναι υποψήφιοι στην ευρωβουλή

Διεξήχθη η ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΔΗΣΥΨήφισαν συνολικά 257 βουλευτές – 148 υπέρ, 101 κατά και 4 παρώνΤι προβλέπεται για τις τέσσερις κάλπες στις εκλογές της 26ης Μαΐου

Στην υπερψήφιση της τροπολογίας που είχε κατατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και αφορά στην κατάργηση του ασυμβίβαστου για τους βουλευτές που θα είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές, προχώρησε η Βουλή.

Η

Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, κάτι που έγινε, με 257 βουλευτές να ψηφίζουν. Από αυτούς υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν 148, 105 δήλωσαν κατά της τροπολογίας και 4 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Καθώς στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα στηθούν τέσσερις κάλπες, και προκειμένου να διευκολύνονται οι εκλογείς, η τροπολογία προβλέπει επίσης δυνατότητα κατάτμησης και δημιουργίας χωριστών εκλογικών τμημάτων έτσι ώστε ο εκλογέας να ψηφίζει σε δύο διαδοχικά εκλογικά τμήματα.

Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα να προτιμηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικής, σε περίπτωση που χρειαστεί συμπλήρωση ο κατάλογος των δικαστικών αντιπροσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα