Άρειος Πάγος: Επικύρωσε ποινή διαζευγμένου άνδρα για επίθεση σε βάρος της πρώην συζύγου του

Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου σύμφωνα με την οποία ένας διαζευγμένος άνδρας με τη νέα σύντροφό του είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, σε βάρος της πρώην συζύγου του.

Το πρώην ζευγάρι είχε χωρίσει επεισοδιακά και οι τεταμένες σχέσεις τους διατηρήθηκαν, μάλιστα, και μετά το διαζύγιο. Τον Ιανουάριο του 2015 ο πρώην σύζυγος με τη νέα σύντροφό

του, η οποία ήταν έγκυος στον πέμπτο μήνα, όταν συνάντησαν την πρώην σύζυγο, άρχισαν να τη γρονθοκοπούν στο στόμα και στο στήθος.

Με τα χέρια και τα νύχια τους, της προκάλεσαν εκδορές στα χέρια και στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, ο πρώην σύζυγος την άρπαξε από το σβέρκο και την καρωτίδα, γέρνοντας το σώμα της προς τα εμπρός, και τότε η νέα σύντροφος την άρπαξε από τα μαλλιά.

Και οι δύο μαζί τη χτύπησαν το κεφάλι της σε μια τζαμαρία βιτρίνας καταστήματος, με αποτέλεσμα να υποστεί εκδορές στον τράχηλο, στην κοιλιακή χώρα, στο δεξί χέρι, στο δεξί γόνατο και στις δύο κνήμες. Οι τραυματισμοί αυτοί επιβεβαιώνονται από σχετική ιατρική βεβαίωση κρατικού νοσοκομείου, που προσκομίστηκε στο δικαστήριο. Οι δικαστές έκριναν ότι με πρόθεση το ζευγάρι επιτέθηκε στην πρώην σύζυγο για να της προκαλέσουν κακώσεις.

Οι δύο καταδικασθέντες προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνους απόφαση. Το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου απέρριψε, όμως, την αίτηση αναίρεσης, επισημαίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση έχει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Πηγή: Άρειος Πάγος: Επικύρωσε ποινή διαζευγμένου άνδρα για επίθεση σε βάρος της πρώην συζύγου του - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα