Κορονοϊός: Στο Χονγκ Κονγκ κατασκεύασαν σπρέι για προστασία διάρκειας… 90 ημερών (video)

Ένα αντιικό σπρέι, το οποίο μπορεί να παρέχει «σημαντική» προστασία κατά των βακτηρίων και των ιών, όπως ο κορονοϊός, για 90 ημέρες, υποστηρίζουν ότι παρασκεύασαν ερευνητές σε πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Το σπρέι, με την ονομασία MAP-1, χρειάστηκε δέκα χρόνια για να παρασκευαστεί και μπορεί να ψεκάζεται σε επιφάνειες οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά από το κοινό, όπως

τα κουμπιά των ανελκυστήρων και οι κουπαστές της σκάλας, ανακοίνωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ (HKUST).

«Αυτά τα μέρη αγγίζονται συχνά και ταυτόχρονα λειτουργούν ως ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο μετάδοσης ασθενειών», δήλωσε ο βοηθός καθηγητή Τζόζεφ Κουάν, ένας από τους επικεφαλής των ερευνητών που παρασκεύασαν αυτό το προϊόν.

Wei Shyy, #AuroraForum Goodwill Ambassador & President of Hong Kong University of Science & Technology (HKUST) is among them & will donate part of his salary to support school operations & help students in need during #coronavirus pandemic. #COVID19 https://t.co/gap2LPsHWq

Aurora Forum (@ForumAurora) April 20, 2020


Η επίστρωση που σχηματίζεται μετά τον ψεκασμό του σπρέι περιέχει εκατομμύρια νανοκάψουλες με απολυμαντικά, τα οποία σύμφωνα με τον Κουάν, παραμένουν αποτελεσματικά στην εξόντωση των βακτηρίων και των ιών ακόμη και αφού στεγνώσει η επικάλυψη.

«Σε αντίθεση με τις κοινές μεθόδους απολύμανσης, όπως είναι η αραιωμένη χλωρίνη και η αλκοόλη, το MAP-1 είναι επιπλέον ενισχυμένο με πολυμερή που είναι ευαίσθητα στην θερμότητα και τα οποία περιλαμβάνουν και απελευθερώνουν απολυμαντικά με την ανθρώπινη επαφή», εξήγησε ο Κουάν.

Επιπλέον οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το προϊόν αυτό δεν είναι τοξικό και είναι ασφαλές για το δέρμα και για το περιβάλλον.

Έπειτα από κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν φέτος σε ένα νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ και σε έναν οίκο ευγηρίας, το προϊόν διατέθηκε για εμπορική εκμετάλλευση από την Germagic, μια μονάδα του βιομηχανικού εταίρου του πανεπιστημίου «Chiaphua Industries Ltd».

Έλαβε έγκριση για χρήση από τους καταναλωτές τον Φεβρουάριο και τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η διάθεσή του στα καταστήματα του Χονγκ Κονγκ.

Some *good* #coronavirus news from Asia:

China reports just 3 new coronavirus cases Mon., record daily low
Hong Kong, Taiwan report no new cases Mon. 2nd day in a row for HK.
Vietnam starting to re-open; just two new infections in 10 days.https://t.co/Ufjiz97K1s

— Newley Purnell (@newley) April 27, 2020


Με τη βοήθεια μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης της περιοχής, το σπρέι χρησιμοποιήθηκε ήδη σε σπίτια τουλάχιστον χιλίων οικογενειών με χαμηλό εισόδημα στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εμπορικά κέντρα, σχολεία και χώροι άθλησης στην πρώην βρετανική αποικία έχουν προμηθευτεί το προϊόν.

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε την Κυριακή (26/04) ότι δεν υπάρχουν νέα κρούσματα του κορονοϊού. Συνολικά έχει καταγράψει τέσσερις θανάτους από Covid-19 και 1.038 κρούσματα κορονοϊού.

Σε μια χώρα που οι φοιτητές έχουν προσαρμοστεί σε… συνθήκες κορονοϊού με αποστάσεις, θερμομετρήσεις και αντισηπτικά, ενώ στο Μετρό πέφτει και ξύλο από την Αστυνομία, σε όποιον δεν τηρεί τα μέτρα.

Hong Kong pushed through with qualifying university exams as schools remain closed due to the #coronavirus crisis.#Covid19 precautions such as temperature checks, masks, sanitizer and spaced out desks were taken for the event. pic.twitter.com/fNwTCJCodI

— BloombergQuint (@BloombergQuint) April 27, 2020

This man struggles to protect his daughter from police beatings in Hong Kong as his face is soaked in pepper spray.

How long will the rest of the world simply stand by and watch? These people need our help!#coronavirus
CCP_is_terrorist pic.twitter.com/yIwF7Om1nn
via TruthAbtChina

— Tomthunkit (@TomthunkitsMind) April 26, 2020

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή: Κορονοϊός: Στο Χονγκ Κονγκ κατασκεύασαν σπρέι για προστασία διάρκειας… 90 ημερών (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα