Αποβολή που απασχόλησε όλον τον κόσμο, πλάνο… αθωώνει τον Ρονάλντο – Ποια θα είναι η τιμωρία του; (εικόνες – video)

Η αποβολή-πρώτη του στο Champions League-του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 29’ του αγώνα της Γιουβέντους στη Βαλένθια για τον 8ο όμιλο συνεχίζει να απασχολεί και εκτός Ιταλίας. Υπάρχει ένα πλάνο, που δείχνει πως ο πορτογάλος αστέρας στο ντεμπούτου του με τη «γηραιά κυρία» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν έκανε κάτι στον Χέισον Μουρίγιο που να δικαιολογεί την κόκκινη κάρτα του Μπριχ (φέρεται να δέχτηκε συμβουλή από τον διαιτητή γραμμής). Ποια θα είναι η τιμωρία του «CR7»; Μπορεί

να χάσει μέχρι και τέσσερις αγωνιστικές, ενώ θα μάθε την ποινή στις 27 του μήνα. «Με μία αγωνιστική θα τιμωρηθεί ο Ρονάλντο», έγραψε ο Guardian.

Αυτό το θέμα απασχόλησε και τον διεθνή Τύπο. Βλέπετε, ένα… κοκτέιλ θυμού, νεύρων, αισθήματος αδικίας και απογοήτευσης, είχαν ως αποτέλεσμα ο Ρονάλντο να δακρύσει και να χτυπιέται, και αυτή η εικόνα… έλεγε πολλά.

Ο πορτογάλος αστέρας όπως και οι άνθρωποι της «Γιούβε» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση αυτή. Πλέον ο «CR7» αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να λείψει ακόμα και στα τρία επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια των «μπιανκονέρι».

Είναι σίγουρο πως θα χάσει το ματς της 2ης αγωνιστικής στο Τορίνο απέναντι στην Βασιλεία ενώ -όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η «Corriere dello Sport»- κινδυνεύει να χάσει και τα δύο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν η κίνησή του χαρακτηριστεί ως «βίαιη συμπεριφορά».

Η αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα συνήθως τιμωρείται με τρεις αγωνιστικές, ενώ όταν υπάρχει βιαιοπραγία (π.χ. το χτύπημα του Λιβάγια στον Λάζοβιτς) η τιμωρία είναι τέσσερις αγωνιστικές. Στις 27 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για να εξετάσει το περιστατικό του Ρονάλντο, όπως το έχει καταγράψει στο φύλλο αγώνα ο γερμανός διαιτητής Μπριχ. Σε περίπτωση που ο Ρονάλντο τιμωρηθεί με 2 ή 3 αγωνιστικές, θεωρείται δεδομένο πως η Γιουβέντους θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης που θα εξεταστεί πριν από τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής στις 23 Οκτωβρίου.

Το… πλάνο που τον αθωώνει:

Cristiano Ronaldo was sent off for Juventus in the Champions League tonight for this…

Keywords
Τυχαία Θέματα