Αποσωληνώθηκε, αλλά παραμένει στην εντατική ο Άκης Σακελλαρίου

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας του Ακη Σακελλαρίου. Ο ηθοποιός που έχει προσβληθεί από τη νόσο των λεγεωνάριων, νοσηλεύεται εδώ και δέκα μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σωτηρία, τις τελευταίες, όμως, ώρες αποσωληνώθηκε και αναπνέει μόνο με τη βοήθεια μάσκας οξυγόνου.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούν τον κρατούν, πάντως, στην εντατική, ενώ εξακολουθεί να δέχεται αγωγή με αντιβίωση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο οργανισμός του ανταποκρίνεται καλά στην αγωγή.

Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων

Η νόσος των Λεγεωναρίων ή λεγεωνέλλωση είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που οφείλεται σε λοίμωξη από βακτήρια του γένους λεγεωνέλλα ή λεγιονέλλα (Legionella). Περίπου το 90% όλων των λεγεωνελώσεων οφείλονται στο βακτήριο Legionella pneumophila (λεγεωνέλλα η πνευμονόφιλος), η οποία ευθύνεται για τη νόσο των λεγεωναρίων. Άλλα είδη που προσβάλλουν τον άνθρωπο είναι τα Legionella longbeachae, Legionella feeleii, Legionella micdadei και Legionella anisa, τα οποία προκαλούν το πυρετό Πόντιακ, μια εμπύρετη αυτοπεριοριζόμενη νόσο που μοιάζει με γρίπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα