Εγκαταλειμμένο κτίριο στη Νάξο παίρνει ξανά «ζωή» μέσα από τοιχογραφίες (εικόνες)

Αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους street artists των τελευταίων χρόνων. Αγαπά την Ελλάδα και έχει επιλέξει ως βάση του την Αθήνα. Ο λόγος για τον WD, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την περίφημη «κουκουβάγια» στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, ο Wild Drawing επέστρεψε

στη Νάξο ως επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Νάξου 2018.

Στο πρότζεκτ με τίτλο Unruly Days (Απείθαρχες Μέρες) ο γνωστός καλλιτέχνης παρουσιάζει τοιχογραφίες στο ίδιο σημείο που είχε αφήσει το στίγμα του το 2015, στο εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Αλυκό της Νάξου. Τότε, είχε αφιερώσει ένα υπέροχο έργο του στις ψυχές που χάνονται στο Αιγαίο.

Όπως θα δείτε, πρόκειται για ένα ενιαίο έργο τέχνης το οποίο για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα με τη συγκεκριμένη μορφή μορφή. Ένα κτίριο και ένας καλλιτέχνης ο οποίος δημιουργεί πολλαπλά mural μετατρέποντάς το εγκαταλειμμένο τελικά σε open gallery.

Με σειρά, παρουσιάζονται τα εξής murals:

– Third Eye, 2018

Sea Breeze, 2018

– Madness, 2018

– Elf, 2018

– Beaching, 2018

Study, 2018

– Expectancy, 2018

Dragon (installation), 2018

– Unconditional Love, 2015

– No Place Like Home, 2015

– Screams from the Mediterranean seabed, 2015

Και τέλος, έτσι ήταν το εγκαταλειμμένο κτίριο πριν:

Ποιος είναι ο WD

O WD (Wild Drawing) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπαλί της Ινδονησίας, σπούδασε Καλές Τέχνες και Εφαρμοσμένες Τέχνες. Ξεκίνησε να δουλεύει ως street artist το 2000 και έκτοτε περνά τον περισσότερο χρόνο του στους δρόμους, χωρίς να σταματά να δουλεύει στο στούντιό του. Τώρα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα