Απόπειρα τρομοκράτησης καταγγέλλουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου – Ποιοι θα είναι ομιλητές (video)

Δύο μέρες μετά την τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της οποίας είπε πως τα Μέσα Ενημέρωσης στηρίζουν το συλλαλητήριο, η Γεωργία Μπίκου, δημοσιογράφος και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία κατήγγειλε, με δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος 104,6 πως «κάποιοι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης προσπαθούν να τρομάξουν τους πολίτες να μην έρθουν στο συλλαλητήριο».

Στη συνέχεια τόνισε πως «δεν έχει σημασία που ανήκει ο καθένας, σε ποιο κόμμα» και

ότι «καλούμε τον κόσμο να έρθει στο συλλαλητήριο με την ελληνική σημαία, να δώσει δυναμικό παρών και να μην ακούει τίποτα από όλα αυτά, γιατί όσο περνάει ο καιρός ο πόλεμος θα συνεχίζεται».

Αναφορικά με τον Αρχιεπίσκοπο και την συμπόρευση της Εκκλησίας με το συλλαλητήριο, η κ. Μπιτάκου σημείωσε ότι τούς χαροποίησε η στάση του κκ Ιερωνύμου, καθώς «εθνικός αγώνας χωρίς την Εκκλησία δεν υπάρχει στην ιστορία μας. Νιώθουμε και πιο δυνατοί».

Ποιοι θα είναι οι ομιλητές

Η Γεωργία Μπίκου αναφέρθηκε και στους ομιλητές του συλλαλητηρίου, υπογραμμίζοντας την παρουσία του μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, λέγοντας ωστόσο ότι «κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ελληνικός λαός».

Σημείωσε, επίσης, ότι θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων που διοργανώνουν αυτό το μεγάλο γεγονός. Χαιρετισμό θα απευθύνει ενδεχομένως και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ενώ στους ομιλητές θα συμπεριλαμβάνονται ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας, ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από έργα του Καζαντζάκη, καθώς και ο μεγάλος έλληνας συνθέτης, Σταμάτης Σπανουδάκης.

Ωστόσο, τόνισε ότι οι ομιλητές του συλλαλητηρίου «κλειδώνουν» οριστικά την Πέμπτη, όπως και τα μέτρα της ΕΛΑΣ ενόψει της μεγάλης συγκέντρωσης της 4ης Φεβρουαρίου.

Το σποτ για το συλλαλητήριο στην Αθήνα:

Keywords
Τυχαία Θέματα