Απολογείται σήμερα ο καθηγητής από τις Σέρρες – «Αναγκάστηκα να πληρώσω 2.250 ευρώ»

Φοιτήτριες εξομολογούνται όσα έζησαν για χρόνια στις αίθουσες του ΤΕΙ στις ΣέρρεςΠλήρωσαν μέχρι και 2.250 ευρώ για τα μαθήματά του«Ήξερε το όνομα μου από την πρώτη μέρα που μπήκα στην αίθουσα»

Ανοίγουν στόματα μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση του καθηγητή πληροφορικής στο ΤΕΙ Σερρών και οι φοιτήτριες που είχαν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση μιλάνε η μία μετά την άλλη. Εναντίον του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τη σύγκλητο του ΤΕΙ

Κεντρικής Μακεδονίας ενώ σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να απολογηθεί.

«Πρώτη φορά που πάτησα στο μάθημα ήξερε το όνομά μου. Μέσα σε χιλιάδες φοιτητές. Κατευθείαν μου είπε “Μαρία κάνε ησυχία”. Μετά πλησίασε, χάδια στον ώμο και τα σχετικά. Όλα με υπονοούμενα», λέει η μία φοιτήτρια στον Alpha. «Μέσα στο αμφιθέατρο είχε θράσος, δεν φοβόταν κανέναν, μπορεί να έφερνε σε αμηχανία πολλές φοιτήτριες», δήλωσε μια δεύτερη. Άλλη μαθήτρια χρωστούσε εννέα μαθήματα. Αν και διάβαζε δεν κατάφερνε να τα περάσει. Έτσι αναγκάστηκε να πληρώσει 2.250 ευρώ. «Τα δούλεψα 1,5χρονο αυτά τα χρήματα» λέει η καταγγέλλουσα.

Όσοι φοιτητές είχαν μαθήματα με τον συγκεκριμένο καθηγητή λάμβαναν sms από συγκεκριμένο φροντιστήριο το οποίο τους ενημέρωνε ότι μπορούν να παρακολουθούν τα συγκεκριμένα μαθήματα έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν οι αρχές στη διάθεσή τους φαίνεται ξεκάθαρα ότι με κάποιες φοιτήτριες ο καθηγητής είχε μεγάλη οικειότητα. Μια από αυτές μάλιστα φέρεται να του λέει ότι έβαλε καρδούλες στο γραπτό της ως κωδικοποιημένο μήνυμα για να πάρει καλό βαθμό. «Εάν γράψεις και λίγο, λίγο θα σπρώξουμε. Η μουτζούρα δίπλα από τις καρδούλες τι ήταν;» φέρεται να λέει ο καθηγητής.

Άλλες φοιτήτριες σύμφωνα με τις συνομιλίες ζητούσαν συγκεκριμένο βαθμό ενώ όπως ακούγεται στο βίντεο του Alpha, μια φοιτήτρια αποκαλεί τον καθηγητή «αγαπούλα μου», όταν της υπόσχεται ότι θα πάρει δέκα.

Την ίδια ώρα, η φοιτήτρια δηλώνει πως γνώριζε για τον καθηγητή από τη στιγμή που πέρασε στο συγκεκριμένο ΤΕΙ, «ήμασταν ενήμερες για τον συγκεκριμένο καθηγητή πριν έρθουμε στις Σέρρες».

Δεύτερη τριτοετής φοιτήτρια σε μαρτυρία της στο «Καλημέρα Ελλάδα» δήλωσε ότι, τον είχε σε τέσσερα μαθήματα, μεταξύ των οποίων και σε ένα εργαστήριο, με το οποίο είχε πρόβλημα με τις απουσίες της. Όταν πήγε στο γραφείο του, μαζί με 2-3 συμφοιτήτριές της, ο καθηγητής τους έκανε σεξιστικά σχόλια και ερωτήσεις. «Είναι πολλές φοιτήτριες που πληρώσανε, είχα ακούσει πολλές φορές μέσα στο αμφιθέατρο για το φροντιστήριο που έπρεπε να πάμε για να περάσουμε τα μαθήματα», είπε η κοπέλα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια δεν έχει πληρώσει ποτέ.

Καταγγελίες σε βάρος καθηγητή Πανεπιστημίου στην Αθήνα

Μετά τις αποκαλύψεις για τον καθηγητή «φακελάκη», έρχονται στο φως όλο και περισσότερες νέες καταγγελίες για καθηγητές από άλλα ιδρύματα της χώρας. Αυτή τη φορά φοιτήτριες που σπουδάζουν σε πανεπιστήμιο της Αθήνας, καταγγέλλουν καθηγητή για ανάρμοστη συμπεριφορά.

«Κλείδωσε την πόρτα και με χάιδευε….»

«Κλείδωσε την πόρτα και έκατσε στην διπλανή καρέκλα…. Πέρασε το χέρι του γύρω μου, αγκαλιάζοντας με για να πιάσει το ποντίκι του υπολογιστή, και με το άλλο του χέρι χάιδεψε τον μηρό μου… Καθ΄ όλη τη διάρκεια που μου εξηγούσε τα της εργασίας, έβρισκε διάφορες προφάσεις ώστε να υπάρχει φευγαλέο άγγιγμα». Είναι η μαρτυρία της μίας φοιτήτριας. Μαζί με τις συμφοιτήτριες της, έσπασαν τη σιωπή τους και αποκάλυψαν όλα όσα βίωναν καθημερινά στη σχολή τους από έναν συγκεκριμένο καθηγητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα