Αποκάλυψη: Το ελικόπτερο του Κόμπι Μράιαντ δεν είχε άδεια να πετά με χαμηλή ορατότητα

Ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη, παρασύροντας στον θάνατο τον θρύλο του NBA, Κόμπι Μπράιαντ, τη 13χρονη κόρη του και άλλα επτά άτομα, μετά από πρόσκρουση σε λόφο στην περιοχή Καλαμπάσας της Καλιφόρνια δεν είχε επίσημη άδεια να το πιλοτάρει σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία δεν διέθετε το απαραίτητο πιστοποιητικό.

Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε η New York Times

επικαλούμενη τρεις διαφορετικές πηγές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Island Express Helicopters, η εταιρεία στην οποία ανήκε το ελικόπτερο Sikorsky S-76B, είχε περιορισμό από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ να κάνει πτήσεις μόνο όταν υπάρχει αρκετή ορατότητα, ενώ δεν επιτρεπόταν οι πτήσεις μόνο με όργανα.

Το ελικόπτερο μπορεί να διέθετε τέτοιου είδους όργανα και ο πιλότος να ήταν πιστοποιημένος σε αυτά, όμως, έπρεπε να πετάξει μόνο υπό συνθήκες επαρκούς ορατότητας ώστε να πιλοτάρει το ελικόπτερο βασιζόμενος στην όρασή του.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η μη αδειοδότηση για τέτοιες πτήσεις δεν είναι κάτι ασυνήθιστο κυρίως γιατί η συχνή ηλιοφάνεια που επικρατεί στη νότια Καλιφόρνια, όπως και οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, ευνοούν τις χαμηλές πτήσεις ελικοπτέρων που βασίζονται στην ορατότητα του πιλότου.

Η εν λόγω αποκάλυψη, ωστόσο, ρίχνει φως στο γιατί ο πιλότος της μοιραίας πτήσης δεν υπέβαλε σχέδιο για πτήση με τη χρήση οργάνων που θα του επέτρεπε να περάσει πάνω από τον λόφο και τα σύννεφα ώστε να φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό του.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα των New York Times η εταιρεία Island Express Helicopters ανακοίνωσε την αναστολή των πτήσεων των αεροσκαφών της.

Πηγή: Αποκάλυψη: Το ελικόπτερο του Κόμπι Μράιαντ δεν είχε άδεια να πετά με χαμηλή ορατότητα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα