Αποκάλυψη Κουβέλη: Δεν επετράπησαν Έλληνες στον έλεγχο των κινητών των δύο στρατιωτικών

Μια αποκάλυψη ενδεικτικής της τακτικής που ακολουθεί η Τουρκία στο ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ΆμυναςΟ κ. Κουβέλης άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν για 18 μήνες προφυλακισμένοι οι δύο στρατιωτικοίΤόνισε πως στο παρελθόν τέτοια περιστατικά λύνονταν με τηλεφωνήματα ανάμεσα στις δύο πλευρές

Σε μια αποκάλυψη για τις έρευνες που διεξάγουν οι τουρκικές Αρχές σχετικά με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης,

μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης αποκάλυψε ότι δεν επετράπη στην ελληνική πλευρά να εκπροσωπηθεί στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παλιότερο ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης η Τουρκία αναμενόταν να κάνει δεκτό τον έλληνα πραγματογνώμονα, χωρίς ποτέ να έγινε γνωστό τι τελικά συνέβη.

Παράλληλα ο κ. Κουβέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν για 18 μήνες προφυλακισμένοι οι δύο στρατιωτικοί, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το χρόνο αποφυλάκισης τους.

Στη συνέχεια, τόνισε πως στο παρελθόν τέτοια περιστατικά λύνονταν με τηλεφωνήματα ανάμεσα στις δύο πλευρές και εκτίμησε πως η σύλληψη είναι επιλογή του Ταγίπ Ερντογάν, την οποία και ενέταξε στο κλίμα έντασης που θέλει να έχει με τη χώρα μας.

Σημείωσε μάλιστα πως από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένα διεθνές φόρουμ στο οποίο να μην έχει τεθεί το ζήτημα και η προσπάθεια να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες είναι συνεχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα