Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ – Έρχεται και ο Πόνσε

Μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων ρεβάνς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, βγήκε και το… παζλ των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ στην επόμενη φάση. Την ίδια ώρα η Ένωση περιμένει στην Αθήνα τον Έκι Πόνσε, μετά και την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λούκας Μπογέ.

Αναφορά για τους πιθανούς αντιπάλους της πρωταθλήτριας Ελλάδος στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε και ο διευθυντής

επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, ο οποίος ανέλυσε πως διαμορφώθηκε η κατάσταση εν όψει της κλήρωση της Δευτέρας.

Ας δούμε τι έγραψε στο προφίλ του στο Facebook:

«Και από τις μεταγραφές στο… Champions League αφού απόψε έχουμε τον τελικό χάρτη της ερχόμενης Δευτέρας…
Ξεκαθάρισε λοιπόν πριν από λίγα λεπτά (τα ματς της Σέλτικ και της Αστάνα που είναι σε εξέλιξη αποτελούν διαδικαστική ιστορία) η ακριβής εικόνα της κλήρωσης του τρίτου προκριματικού του Champions League στην οποία μετέχει η ΑΕΚ και η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας και θα αρχίσει στη μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 7 και 8 Αυγούστου και όλες οι ρεβάνς στις 14 Αυγούστου με την UEFA να ματαιώνει την αγωνιστική την Τετάρτη του Δεκαπενταύγουστου.
Στην κληρωτίδα του δρόμου των πρωταθλητών στον οποίο μετέχει η πρωταθλήτρια ΑΕΚ θα μπουν έξι ισχυροί και έξι ανίσχυροι, που θα κληρωθούν μεταξύ τους.
Στους έξι ισχυρούς και κατά συνέπεια υποψήφιους αντιπάλους της ΑΕΚ θα τοποθετηθούν τα μπαλάκια με τα ονόματα της αυστριακής Σάλτσμπουργκ μαζί με πέντε ζευγάρια ομάδων, που θα μετάσχουν στον δεύτερο προκριματικό που θα διεξαχθεί μετά την κλήρωση της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 24 και 25 Ιουλίου με ρεβάνς στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου.
Αντίστοιχα στους ανίσχυρους θα υπάρχει το μπαλάκι της ΑΕΚ με πέντε ζευγάρια που επίσης θα μετάσχουν στον δεύτερο προκριματικό. Oι μοναδικές «μονές» ομάδες της κλήρωσης είναι η Σάλτσμπουργκ στους ισχυρούς και η ΑΕΚ στους ανίσχυρους γιατί και οι δύο ξεκινούν από τον τρίτο προκριματικό.
Η ΑΕΚ, αν για παράδειγμα κληρωθεί με το ζευγάρι της Λουντογκόρετς με τη Βιντεότον και στον δεύτερο προκριματικό η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας αποκλείσει την ισχυρή Λουντογκόρετς, τότε η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό θα παίξει με την Βιντεότον, η οποία έχει μετονομαστεί σε Vidi. Το ίδιο ισχύει και ως προς τα άλλα τέσσερα ζευγάρια από τα οποία θα προκύψει ο αντίπαλος της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό.

ΟΙ ΕΞΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ
Σάλτσμπουργκ
Λουντογκόρετς-Βιντεότον
Σέλτικ-Ρόζενμποργκ
Λέγκια Βαρσοβίας–Σπάρτακ Τρνάβα
Αστάνα–Μίντιλαντ
Κουκέσι-Kαραμπάγκ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ-Ελσίνκι
Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Χάποελ Μπερ Σεβά
Σκεντίγια – Σερίφ Τιρασπόλ
Κλουζ – Μάλμε
Ερυθρός Αστέρας – Σουντούβα
ΑΕΚ

Σε συνέχεια της ανάλυσής του για τους πιθανούς αντιπάλους της Ένωσης, ο διευθυντής επικοινωνίας της ‘Ενωσης προχώρησε… ένα βήμα παρακάτω ξεκαθαρίζοντας ότι η ανάλυσή έγινε λόγω του ότι η ΑΕΚ δεν θα έχει παίξει τους αγώνες της όταν γίνει η κλήρωση των πλέι οφ.
Χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Δημάτος ανέφερε: «Και από τη στιγμή που ξεκαθάρισε η εικόνα της κλήρωσης του τρίτου προκριματικού την ερχόμενη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι στη Νιόν, πάμε παρακάτω στην κλήρωση των πλέι οφ του Champions League στις 6 Αυγούστου.
Για να μην κατηγορηθούμε ότι… προτρέχουμε ή ότι προεξοφλούμε πρόκριση, να διευκρινίσουμε πως είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα μετάσχει και σε αυτή την κλήρωση, αφού στη μάχη της πρόκρισης του τρίτου προκριματικού θα ριχθεί από την επόμενη ή τη μεθεπόμενη μέρα της κλήρωσης των πλέι οφ, στις 7 ή 8 Αυγούστου. Με απλά λόγια όταν θα γίνει αυτή η κλήρωση, δεν θα έχει προλάβει να παίξει με τον αντίπαλο με τον οποίο θα κληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Αλλωστε και η κλήρωση των πλέι οφ θα γίνει με ζευγάρια, μόνο που θα είναι τα τελικά ζευγάρια του τρίτου προκριματικού, μετά τους αγώνες του δεύτερου προκριματικού την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Στα πλέι οφ του Champions League θα μετάσχουν οι έξι ομάδες, που θα προκριθούν από τον τρίτο προκριματικό και προστίθενται μόνο δύο ομάδες, η πρωταθλήτρια Ολλανδίας Αϊντχόφεν (σίγουρα ισχυρή στην κλήρωση της 6ης Αυγούστου) και η πρωταθλήτρια Ελβετίας Γιουνγκ Μπόις, η οποία πιθανότατα θα είναι μία από τις τέσσερις ανίσχυρες.
Για την ΑΕΚ δεν είναι δεδομένο αν θα είναι στους ισχυρούς ή στους ανίσχυρους της κλήρωσης της 6ης Αυγούστου. Γιατί θα κληρωθεί ως ζευγάρι με τον αντίπαλό της από τον τρίτο προκριματικό! Αν αυτός είναι ένας από τους τρεις ισχυρούς (τέσσερις με την Αϊντχόφεν), τότε θα είναι ισχυρή στην κλήρωση, αλλά βεβαίως για να επωφεληθεί θα πρέπει να αποκλείσει τον αντίπαλό της στον τρίτο προκριματικό.
Αν πούμε ότι από τον δεύτερο προκριματικό θα προχωρήσουν τα φαβορί βάσει συντελεστή και αντιπάλου, αυτό θα ισχύσει αν η ΑΕΚ την ερχόμενη Δευτέρα κληρωθεί με τη Σάλτσμπουργκ (που δεν είναι βεβαίως και το καλύτερο σενάριο) και με τα ζευγάρια Σέλτικ-Ρόζενμποργκ και Λουντογκόρετς-Βιντεότον, πάντα με την προϋπόθεση ότι στον τρίτο προκριματικό θα προκριθούν Σέλτικ και Λουντογκόρετς. Αν αποκλειστούν ακολουθούν κατά σειρά τα ζευγάρια της Λέγκια (με τη Σπάρτακ Τρνάβα) και της Αστάνα (με την Μίντιλαντ)…
Σε αυτή την περίπτωση, η ΑΕΚ μαζί με τον αντίπαλό της στον τρίτο προκριματικό θα είναι ισχυρή στην κλήρωση της 6ης Αυγούστου και επί της ουσίας το αβαντάζ που θα έχει είναι ότι θα αποφύγει το ενδεχόμενο να κληρωθεί στα πλέι οφ με την Αϊντχόφεν, τη Σάλτσμπουργκ, τη Σέλτικ και τη Λουντογκόρετς, αλλά βεβαίως μια από τις τρεις τελευταίες θα κληθεί να την έχει αποκλείσει νωρίτερα, στον τρίτο προκριματικό…
Αυτό που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όχι στην κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας, αλλά στις 6 Αυγούστου, είναι ότι θα μετάσχει στην κλήρωση των πλέι οφ και των δύο διοργανώσεων, δηλαδή και του Champions αλλά και του Europa League!
Αν προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό του Champions League, θα συνεχίσει με τον αντίπαλο της κλήρωσης του Champions League και αν αποκλειστεί θα γνωρίζει το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός της στα πλέι οφ του Europa!
Aν δεν τα καταφέρει στις 7 ή 8 και 14 Αυγούστου (δεν υπάρχει ρεβάνς τον Δεκαπενταύγουστο) στον τρίτο προκριματικό του Champions League, θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa ως ισχυρή (όπως όλες οι ομάδες που θα προέρχονται από τον τρίτο προκριματικό του Champions League) και θα αντιμετωπίσει ομάδα που θα έχει αποκλειστεί από τον δεύτερο ή πρώτο προκριματικό του Champions League. Δεν μπαίνει στη γενική κλήρωση του Europa με τις υπόλοιπες ομάδες των καλών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων όπως πέρυσι που κληρώθηκε με την Μπριζ, αλλά σε ξεχωριστό πουλ με τις αποκλεισμένες των προκριματικών του Champions League από το μονοπάτι των πρωταθλητών.

Όσον αφορά το πότε η ΑΕΚ θα είναι γηπεδούχος και πότε φιλοξενούμενη σε τρίτο προκριματικό και πλέι οφ στις τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες του Αυγούστου, αυτό έχει να κάνει με το πως θα βγουν τα ζευγάρια από την κλήρωση της 23ης Ιουλίου και της 6ης Αυγούστου, δεν είναι προκαθορισμένο».

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς για τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (στις παρενθέσεις τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων)
Τρίτη (18/7)
Ελσίνκι (Φινλανδία) – Βίκινγκουρ (Νησιά Φερόε) 3–1 (1’ Κλάους, 10’ Μενσά, 19’ Γιαγκούμπι / 21’ Βάτνχαμαρ) (1–2)
Βαλέτα (Μάλτα) – Κουκέσι (Αλβανία) 1–1 (67’ Μαλάνο / 84’ Τζάρια) (0–0)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) – Σούντουβα (Λιθουανία) 1–0 (20’ Ποτέ) (1–3)
Μάλμε (Σουηδία) – Ντρίτα (Κόσοβο) 2–0 (55’ Στράντμπεργκ, 60’ Λάρσον) (0–3)
Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) – Φλόρα (Εσθονία) 3–1 (15’ Εζρά, 26’ Μαμάν, 48’ Μέλικσον / 86’ Αλίκου) (1–4)
Δε Νιου Σεντς (Ουαλία) – Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) 4–0 (15’ Εμπ, 30’ Ρέντμοντ, 35’ Καμπάνγκο, 90+6’ Μπάιρν) (0–5)
Βίντι (Ουγγαρία) – Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) 2–1 (18’ Λάζοβιτς, 58’ Στσέποβιτς / 54’ Κουτιριέ) (1–1)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) – Σπάρτακς Γιούρμαλα (Λετονία) 2–0 (78’ Μπεν, 81 Κρστιτσιτς) (0–0)
Κρουζέιντερς (Βόρεια Ιρλανδία) – Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 0–2 (11’ αυτ. Μπερνς, 65’ Σβίρτσοκ) (0–7)
Λέγκια (Πολωνία) – Κορκ Σίτι (Ιρλανδία) 3–0 (27’ Καντέ, 73’ πέν. Ράντοβιτς, 89’ Λόπεθ) (1–0)
Σέριφ (Μολδαβία) – Τορπέντο (Γεωργία) 3-0 (9’ Μπαντιμπανγκά, 40’, 55’ Ζοάλισον) (1-2)
Ζρίνσκι (Βοσνία) – Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία) 1-1 (58’ Τοντόροβιτς / 15’ Γκοντάλ) (0-1)
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) – Ολίμπια (Σλοβενία) 0-0 (1-0)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) – Βάλουρ (Ισλανδία) 3-1 (55’ πέν., 90’+4 πέν. Μπέντνερ, 72’ Τρόντσεν / 85’ πέν. Σίγκουρντσον) (0-1)
Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο) – Αστάνα (Καζακστάν) 0-2 (38’ Ντεσπότοβιτς, 65’ Μουζίκοβ) (0-1)
Σέλτικ (Σκωτία) – Αλασκέρτ (Αρμενία) 3-0 (7’, 19’ πέν. Ντεμπελέ, 35’ Φόρεστ) (3-0)

Τα ζευγάρια του 2ου προκριματικού
ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Αστάνα (Καζακστάν) – Μίντιλαντ (Δανία)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) – Βιντεότον (Ουγγαρία)
Κουκέσι (Αλβανία) – Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
Κλουζ (Ρουμανία) – Μάλμε (Σουηδία)
Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) – Σούντουβα (Λιθουανία)
ΜΠΑΤΕ Μπορισόβ (Λευκορωσία) – Ελσίνκι (Φινλανδία)
Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) – Σέριφ (Μολδαβία)
Λέγκια (Πολωνία) – Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία)
Σέλτικ (Σκωτία) – Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

ΔΡΟΜΟΣ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
24/07 20:30 ΠΑΟΚ – Βασιλεία (01/08/, 21:00 η ρεβάνς)
25/07 21:30 Άγιαξ – Στουρμ Γκρατς (01/08 21:30 η ρεβάνς)
* οι αγώνες θα διεξαχθούν 24-25 Ιουλίου και οι ρεβάνς 31 Ιουλίου-1 Αυγούστου

Το μεσημέρι στην Αθήνα ο Πόνσε

Στο μεταγραφικό μέτωπο συνεχίζονται οι αφίξεις στην ΑΕΚ καθώς την Πέμπτη (19/7) το μεσημέρι στις 13:55 αναμένεται στην Αθήνα ο Έκι Πόνσε. Ο Αργεντινός φορ είναι προγραμματισμένο να βρεθεί το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος είχε φύγει από την Αργεντινή την Τετάρτη (18/7) και αφίχθη την Πέμπτη (19/7) στο Παρίσι όπου και συναντήθηκαν για να… πετάξουν προς ολοκλήρωση της μεταγραφής του. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία αφορά δανεισμό ενός έτους από την Ρόμα με παράλληλη τοποθέτηση ρήτρας αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα