Αποκαλύψεις για τη σπείρα μαστροπών – «Εικονικοί» γάμοι με αντάλλαγμα την άδεια παραμονής (video)

Ανάμεσα στις παράνομες πρακτικές των 13 μελών που συνελήφθησαν από τις αρχές ήταν και η σύναψη «εικονικών» γάμωνΟι αρχές έχουν εντοπίσει και ένα «παρακλάδι» αυτής της παράνομης πρακτικής, που καταλήγει στους οικισμούς των Ρομά της ΑττικήςΠαράτυποι μετανάστες φτάνουν στη χώρα, προκειμένου να βρουν «νύφες» νεαρές Ρομά, οι οποίες για 2.000 ή 3.000 ευρώ θα δεχθούν να συνάψουν «λευκούς» γάμους μαζί τους, ώστε να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα

Νέα στοιχεία για το πολυμελές κύκλωμα μαστροπών, που εκμεταλλευόταν σεξουαλικά δεκάδες γυναίκες από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, είδαν το φως

της δημοσιότητας. Η σπείρα οργάνωνε και «εικονικούς» γάμους με στόχο να βγάζουν άδειες παραμονής δεκάδες παράτυποι μετανάστες.

Γάμοι με… ταρίφα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν γυναίκες κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και με το πρόσχημα της νόμιμης εργασίας στη χώρα μας, τις έπειθαν να έρθουν στην Ελλάδα.

Μόλις οι γυναίκες έφταναν στη χώρα, τις φυλάκιζαν σε σπίτια που διατηρούσε η σπείρα στην Αττική και παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφά τους, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής της Αττικής, της Μεσσηνίας και της Μυκόνου.

Ανάμεσα στις παράνομες πρακτικές των 13 μελών που συνελήφθησαν από τις αρχές ήταν και η σύναψη «εικονικών» γάμων.

«Κανόνιζαν τη σύναψη “εικονικών” συμφώνων συμβίωσης μεταξύ των γυναικών αυτών και άλλων ατόμων που εντόπιζαν, έναντι αμοιβής. Ακολούθως, τα σύμφωνα αυτά τα κατέθεταν στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες για την έκδοση των σχετικών αδειών παραμονής», τόνισε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Ιωάννα Ροτζιώκου.

«Παρακλάδι» στους οικισμούς των Ρομά της Αττικής

Τους τελευταίους μήνες, οι αρχές έχουν εντοπίσει και ένα «παρακλάδι» αυτής της παράνομης πρακτικής, που καταλήγει στους οικισμούς των Ρομά της Αττικής.

Παράτυποι μετανάστες φτάνουν στη χώρα, προκειμένου να βρουν «νύφες» νεαρές Ρομά, οι οποίες για 2.000 ή 3.000 ευρώ θα δεχθούν να συνάψουν «λευκούς» γάμους μαζί τους, ώστε να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, λόγω της μεταναστευτικής κρίσης, οι οποίοι για να καταφέρουν να βγάλουν διαβατήριο, είτε ακολουθούν την πρακτική των «λευκών» γάμων ή προχωρούν στην αναγνώριση ανήλικων τέκνων.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει σαρωτικούς ελέγχους, ακόμη και σε σπίτια ζευγαριών, προκειμένου να ανακαλύψουν ποιοι γάμοι είναι αληθινοί και ποιοι «λευκοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα