Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Εκτός φυλακών ο δολοφόνος του Αλέξη ΓρηγορόπουλουΔικηγόρος Κορκονέα: Ακόμη για το πιο ειδεχθές αδίκημα, ένας άνθρωπος μπορεί να λάβει το συγκεκριμένο ελαφρυντικόΔικαιωμένος δηλώνει ο Βασίλης Σαραλιώτης

Εκτός φυλακών βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, κινήθηκαν οι διαδικασίες να εκδοθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, απόσπασμα της απόφασης, το οποίο και επιδόθηκε στη διοίκηση των

φυλακών, με συνέπεια από εκεί και μετά να τρέξουν οι λεπτομέρειες για την αποφυλάκιση.

Όπως έγινε γνωστό, έξω από τις φυλακές ήταν οι δυο γονείς του Κορκονέα που περίμεναν την αποφυλάκισή του και στη συνέχεια με αυτοκίνητα έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος για την αποφυλάκισή του άνοιξε χθες, Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και δεδομένου πως έχει ήδη παραμείνει στη φυλακή από τη στιγμή του φόνου το 2008, είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Δικηγόρος Κορκονέα: Ακόμη για το πιο ειδεχθές αδίκημα, ένας άνθρωπος μπορεί να λάβει το συγκεκριμένο ελαφρυντικό

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο δικηγόρος του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Βαγγέλης Ανδρούλας, αναφέρθηκε στο ελαφρυντικό που αναγνώρισε στον πελάτη του το δικαστήριο: «Το ελαφρυντικό αυτό είναι ανεξάρτητο με τη βαρύτητα της πράξης, ακόμη για το πιο ειδεχθές αδίκημα, ένας άνθρωπος μπορεί να λάβει το συγκεκριμένο ελαφρυντικό». «Δεν συνομιλώ μαζί του, έχω οριστεί αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο, τελευταία φορά μίλησα μαζί του χθες. Με πήρε τηλέφωνο για να με ευχαριστήσει», πρόσθεσε ο κ. Ανδρούλας.

Δικαιωμένος δηλώνει ο Βασίλης Σαραλιώτης

Μιλώντας στο Open TV, ο Βασίλης Σαραλιώτης – ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Κορκονέα το βράδυ της δολοφονίας και κρίθηκε αθώος – ανέφερε ότι αισθάνεται δικαιωμένος. «Μετά από τόσα χρόνια αισθάνομαι δικαιωμένος. Πάντα πίστευα στη Δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι έπραξε αυτό που έκρινε σωστό», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα