Δολοφονία στου Φιλοπάππου: Ισόβια στους δύο δράστες για τον θάνατο του 25χρονου

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχους τον 29χρονο Πακιστανό και τον 26χρονο Ιρανό για τη δολοφονία του άτυχου Νίκου ΜουστάκαΤο δικαστήρια επέβαλλε ποινές για επιμέρους αδικήματα (ληστεία και διακεκριμένη περίπτωση κλοπές, σύσταση συμμορίας)Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, ενώ οι κατηγορούμενοι δεν ζήτησαν τη χορήγηση ελαφρυντικών«Τους παρακαλούσε να μην τον σπρώχνουν στον γκρεμό»«Ήταν οπλισμένοι και σωματώδεις και όμως τα έβαλαν με ένα κλαράκι, γιατί είναι θρασύδειλοι»

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι δύο δράστες της δολοφονίας

του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, ο οποίος πέρσι τον Δεκαπενταύγουστο βρήκε τραγικό θάνατο στου Φιλοπάππου.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχους τον 29χρονο Πακιστανό και τον 26χρονο Ιρανό για τη δολοφονία του άτυχου νεαρού.

Παράλληλα, το δικαστήρια επέβαλλε ποινές για επιμέρους αδικήματα (ληστεία και διακεκριμένη περίπτωση κλοπές, σύσταση συμμορίας).

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, ενώ οι κατηγορούμενοι δεν ζήτησαν τη χορήγηση ελαφρυντικών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δύο δραστών, καθώς, όπως είπε, η διαδικασία έδειξε ότι τέλεσαν την ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφού από τις καταθέσεις προέκυψε η βίαιη ώθηση του Νίκου Μουστάκα προς τον γκρεμό, αλλά και η ώθησή του 12 μέτρα από το σημείο που αρχικά βρισκόταν.

Απολογούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι, ουσιαστικά απέδωσαν το περιστατικό, σε ατύχημα εκτός των προθέσεών τους, που όπως υποστήριξαν ήταν να ληστέψουν και όχι να αφαιρέσουν τη ζωή του άτυχου νεαρού.

«Τους παρακαλούσε να μην τον σπρώχνουν στον γκρεμό»

Η πορτογαλλίδα φίλη του θύματος, η οποία ήταν και αυτή που αναγνώρισε τους δράστες, ανέφερε πως  «τον είχαν με την πλάτη προς το γκρεμό και τον έσπρωχναν. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτοί οι δύο άνδρες που είναι στην αίθουσα» είπε περιγράφοντας τι είχε ζήσει:

«Ήρθαν από πίσω μας και οι τρεις. Ήταν στα πέντε μέτρα από την πλάτη μας και από εκεί και πέρα μας ανακοίνωσαν τι θα γινόταν. Ο Ιρακινός έσπασε το μπουκάλι στο έδαφος και μας ζήτησε να δώσουμε όλα τα πράγματα μας. Ο Πακιστανός πήγε στον Νίκο με μαχαίρι πολύ κοντά στην κοιλιά του και ο Ιρακινός μας κράτησε από τους ώμους για να μην σηκωθούμε. Το τρίτο άτομο (σ.σ.: ο ανήλικος που ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών) έψαχνε την τσάντα μου, με ρωτούσε που είναι το κινητό και τα χρήματά μου και αφαιρούσε πράγματα από τη τσάντα. Ο Νίκος σηκώθηκε, αυτοί ζητούσαν συνέχεια το κινητό και προσπαθούσαν να αφαιρέσουν πράγματα. Οι δυο τον άρπαξαν και τον ταρακουνούσαν και άρχισαν να τον τραβάνε προς τον γκρεμό. Τον είχαν με την πλάτη προς το γκρεμό και τον έσπρωχναν και ο Πακιστανός είχε το μαχαίρι συνεχώς στην κοιλιά του Νίκου. Σταμάτησαν στην άκρη του γκρεμού για 5 δευτερόλεπτα, εγώ φώναζα στο Νίκο και όταν ξανακοίταξα, είδα το Νίκο να πέφτει. Μετά σταμάτησαν δυο δευτερόλεπτα και άρχισαν να τρέχουν. Ο τρίτος συνέχισε να ψάχνει τη τσάντα και έφυγε. Φώναξα βοήθεια ακόμα και από τους κατηγορούμενους γιατί δεν θα μπορούσα να πιάσω μόνη μου τον Νίκο. Ήταν σίγουροι για τις κινήσεις τους, ήξεραν τι έκαναν. Φοβήθηκα για τη ζωή μου όταν ήρθαν. Τους έλεγε ο Νίκος δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε αυτό. Τους παρακαλούσε να μην τον σπρώχνουν προς τον γκρεμό. Τον κρατούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια ακόμα και στην άκρη του γκρεμού. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να τον έχουν κρατήσει να μην πέσει».

«Ήταν οπλισμένοι και σωματώδεις και όμως τα έβαλαν με ένα κλαράκι, γιατί είναι θρασύδειλοι»

Παράλληλα, η μητέρα του άτυχου νεαρού περιέγραψε εμφανώς συγκινημένη όσα τους έχει αναφέρει η πορτογαλικής καταγωγής φίλη του γιου τους: «Πιστεύω ακράδαντα ότι με το που πήραν τους σταυρούς του Νίκου τελείωσε. Ήταν οπλισμένοι και σωματώδεις και όμως τα έβαλαν με ένα κλαράκι, γιατί είναι θρασύδειλοι».

«Μας είπε η κοπέλα ότι τους προσέγγισαν δυο άτομα μελαμψά, ένας κοντός κι ένας μεσαίος και τους ζήτησαν τσιγάρο. Τους απάντησε ο γιος μου ότι δεν είχαν, αυτοί δυσαρεστήθηκαν κάθισαν 2-3 λεπτά κι έφυγαν. Μετά από λίγο επέστρεψαν τρεις και έσπασαν ένα μπουκάλι. Ο ένας κρατούσε το σπασμένο μπουκάλι και ένα μαχαίρι. Βίωσαν τον απόλυτο φόβο, φοβήθηκαν πως θα πεθάνουν» είπε η μητέρα του Νίκου Μουστάκα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, οι κατηγορούμενοι ήταν ιδιαίτερα βίαιοι και απειλητικοί, ενώ ο γιος της θέλησε να τους ηρεμήσει χωρίς αποτέλεσμα. «Τον έπιασαν από τη μπλούζα και τον πήγαν σηκωτό, ήταν με την πλάτη με το γκρεμό. Δεν μπορούσε να πάει μόνος του πίσω πίσω, είναι βραχώδες το σημείο. Είχε όλο το μέλλον μπροστά του μια πολύ καλή δουλειά δεν θα διακινδύνευε για 70 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Τον οδήγησαν στον γκρεμό για να τον φοβίσουν όμως όταν έφτασαν στο γκρεμό ήξεραν  τι είχε από κάτω, εκεί δρούσαν, ήταν τα λημέρια τους ήταν συνειδητό και προμελετημένο το σχέδιο» υποστήριξε η γυναίκα, καταλήγοντας: «Αντί να τον βάλουν κάτω τον έσπρωξαν στο γκρεμό. Εύχομαι καμία μητέρα να μην σκέφτεται αυτά που εγώ σκέφτομαι κάθε βράδυ».

Keywords
Τυχαία Θέματα