Αποφασισμένη η Νάπολι για διακοπή ματς σε φαινόμενα ρατσισμού – Άνοιξε κόντρα με τον Ματέο Σαλβίνι

Η Νάπολι επιβεβαίωσε την σταθερή της γραμμή και την πρόθεση να αναλάβει πρωτοβουλίες, ακόμη μεγαλύτερες, εάν επαναληφθούν επεισόδια ρατσισμού κατά τη διάρκεια των αγώνων και άνοιξε… κόντρα με τον Ματέο Σαλβίνι.

Αυτό ανέφεραν ανώνυμα, πηγές του συλλόγου, μετά τις δηλώσεις του Ματέο Σαλβίνι σχετικά με την πρόθεση να μην σταματούν οι αγώνες σε περίπτωση ρατσιστικών συνθημάτων. Από τις ίδιες πηγές του συλλόγου έγινε επίσης γνωστό, ότι τα λόγια του ιταλού υπουργού Εσωτερικών έχουν προκαλέσει ανησυχία και μεγάλη αμηχανία στη Νάπολι,

γεγονός που επιβεβαιώνει την γραμμή που απεικονίζεται από τον προπονητή Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος τόνισε ότι οι παίκτες θα σταματούν το παιχνίδι σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο Ματέο Σαλβίνι συνεχίζει να προκαλούν, ειδικά στη Νάπολι, μετά τα όσα συνέβησαν στο αιματηρό ντέρμπι της Ίντερ με τους «παρτενοπέι», ματς που είχε έναν νεκρό οπαδό και ιαχές μαϊμούδων από τις εξέδρες προς τον Καλιντού Κουλιμπαλί. Και λίγο μετά το συγκεκριμένο ματς ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών είχε τονίσει πως δεν είχε… δει φαινόμενα ρατσισμού, ενώ μίλησε για εγκληματίες από άλλες χώρες.

Να θυμίσουμε ότι στον εντός έδρας αγώνα με την Μπολόνια, οι φίλοι της Νάπολι κρατούσαν πλακάτ με το πρόσωπο του σενεγαλέζου άσου. Αυτό το ματς ακολούθησε του παιχνιδιού με την Ίντερ στο Μιλάνο και ο κόσμος των «παρτενοπέι» θέλησε μ’ αυτό τον τρόπο να στηρίξει τον Καλιντού Κουλιμπαλί.

Thousands of Napoli fans showed their support for Senegalese defender Kalidou Koulibaly who was subjected to racist chanting at Inter Milan on Boxing Day by wearing masks and holding up his picture before their team’s Serie A game against Bologna on Saturday.

Say No To Racism pic.twitter.com/hqIM226Vvh

— Chris Migwambo (@CMigwambo) 31 Δεκεμβρίου 2018

Δεκτή η ποινή από την Ίντερ

Η Ιντερ αποδέχθηκε την ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών από την πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής λίγκας, λόγω της ρατσιστικής συμπεριφοράς μερίδας οπαδών της προς τον Καλιντού Κουλιμπαλί, στο ματς πρωταθλήματος με τη Νάπολι στο «Σαν Σίρο» (26/12). Να θυμίσουμε ότι το αρμόδιο όργανο τιμώρησε τους «νερατζούρι» για το συμβάν, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλη την Ιταλία.

Η ομάδα του Μιλάνου απέσυρε την έφεση της και αποδέχτηκε την ποινή. Οι «παρτενοπέι» είχαν καταγγείλει ότι ο Κουλιμπαλί έγινε αντικείμενο ρατσιστικών συνθημάτων στην διάρκεια του αγώνα, καθώς κάποιοι (ανεγκέφαλοι) οπαδοί «έβγαζαν» ήχους από ζώα σε όλο το 90λεπτο.

Οι ιταλικές αρχές προχώρησαν στις 31/12 στη σύλληψη του αρχηγού των φανατικών οπαδών της Ίντερ, Μάρκο Πιοβέλα, στο πλαίσιο των ερευνών για τα επεισόδια του αγώνα με τη Νάπολι.

O ministro do Interior da Itália, Matteo Salvini, anunciou que é contra a paralisação das partidas por conta de cânticos racistas. No mês passado, o zagueiro #Koulibaly, do Napoli, foi vítima no jogo contra a Inter.
Via @AP#JustiçaEsportiva#Racismohttps://t.co/udtZD9hhLE

— @leiemcampo (@leiemcampo) 8 Ιανουαρίου 2019

An absolute garbage #Racist chorus from #Internazionale fans towards formidable #Napoli #Africa|n player #Koulibaly Kalidou. This kind of BS racism are further strengthened by the Fascist parties in power in Italy & their leader minister #Salvini. @saveriolakadima @PillaPaladini pic.twitter.com/YZd6lCpITl

— Fouwzi A. Osman (@fouwzi) 28 Δεκεμβρίου 2018

Italy’s deputy Prime Minister, Matteo Salvini, plays down the racism directed at #Napoli’s Kalidou Koulibaly – “Bonucci got booed by #ACMilan fans, is that racism?” https://t.co/LZEuH5vvsR pic.twitter.com/nJ6l7S8DfF

— footballitalia (@footballitalia) 28 Δεκεμβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα