Απόφαση «βόμβα» της UEFA – Διετής αποκλεισμός στη Μάντσεστερ Σίτι

Βαριά καμπάνα  «έριξε» στην Μάντσεστερ Σίτι η UEFA.

Πιο συγκεκριμένα, για παραβάσεις του financial fair play η πρωταθλήτρια Αγγλίας τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο 30 εκ. ευρώ.

Ο αποκλεισμός θα τεθεί σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2020, κάτι που σημαίνει

πως οι πρωταθλητές Αγγλίας θα μείνουν εκτός Champions League για τις σεζόν 2020-21 και 2021-22. Οι Πολίτες κρίθηκαν ένοχοι από το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο της UEFA για πλασματική διόγκωση εσόδων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εναρμονισμού με τους κανονισμούς του FFP.

Η Σίτι θα προσφύγει στο CAS προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση κάτι όμως που εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί δεδομένων των στοιχείων που έχουν προκύψει στην υπόθεση.

Αξίζει να τονιστεί ότι η έρευνα της UEFA ενεργοποιήθηκε έπειτα από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που έφερε στο φως τον Νοέμβριο του 2018 έγγραφα και μέιλ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο ιδιοκτήτης της Σίτι, σεΐχης του Αμπού Ντάμπι, Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, ήταν αυτός που χρηματοδοτούσε τη μεγάλη χορηγία του συλλόγου, ύψους 80 εκατ. ευρώ, άρα ουσιαστικά δεν υπήρχαν έσοδα, αλλά απευθείας χρηματοδότηση από τον επιχειρηματία.

Όταν κατηγορήθηκαν οι πρωταθλητές Αγγλίας για την υπόθεση αυτή, τον περασμένο Μάιο, αρνήθηκαν έντονα κάθε κατηγορία, λέγοντας ότι είχε ξεκινήσει εναντίον τους μια «εχθρική» διαδικασία, η οποία αγνοούσε πλήρως το «σύνολο αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων».

Πηγή: Απόφαση «βόμβα» της UEFA – Διετής αποκλεισμός στη Μάντσεστερ Σίτι - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα