Απόφαση – «ράπισμα» για τον Τραμπ και νίκη για το CNN – Επιστρέφεται η διαπίστευση στον δημοσιογράφο

Ηχηρό «χαστούκι» για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή των ΗΠΑ που διέταξε να ανακληθεί η απαγόρευση εισόδου του δημοσιογράφου του CNN, Τζιμ Ακόστα, στον Λευκό Οίκο. Σε αυτό το μήκος κύματος θα του επιστραφεί η διαπίστευσή του.

Όλα ξεκίνησαν μετά έναν εξαιρετικά τεταμένο διάλογο με τον Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου. Η απόφαση έχει προσωρινή ισχύ και συνιστά

μια νίκη για το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο και τον επιφανή δημοσιογράφο του, η διαπίστευση του οποίου ανακλήθηκε την 7η Νοεμβρίου, έπειτα από μια τεταμένη συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας επιχειρήθηκε να του πάρουν το μικρόφωνο, καθώς εκείνος ρωτούσε επίμονα τον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος από την πλευρά του αρνείτο να του απαντήσει σε μια ερώτηση σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική του.

Από την πλευρά του, το CNN κατέθεσε αγωγή εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ για την ανάκληση της δημοσιογραφικής διαπίστευσης του Τζιμ Ακόστα, ανταποκριτή στον Λευκό Οίκο, οι ερωτήσεις και τα ρεπορτάζ του οποίου ήταν συχνός στόχος επικρίσεων εκ μέρους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Ζητήσαμε από το δικαστήριο να δώσει αμέσως εντολή να επιστραφεί το πάσο του Τζιμ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CNN. «Ενώ η αγωγή είναι συγκεκριμένα του CNN και του Ακόστα, αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα. Αν δεν αμφισβητηθούν, οι ενέργειες του Λευκού Οίκου θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες για οποιονδήποτε δημοσιογράφο καλύπτει τους αιρετούς αξιωματούχους μας».



Keywords
Τυχαία Θέματα