Αποδείχθηκε πως έκανε… θέατρο, αλλά θα μπορούσε να είχε τραυματίσει θανάσιμα (εικόνες – video)

Πέρασα 11 χρόνια από εκείνο το παιχνίδι, στο οποίο ο Ντίντα έκανε… θέατρο, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί, αλλά θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί πολύ άσχημα στο παιχνίδι της Σέλτικ με τη Μίλαν για το Champions League στη Γλασκώβη. Σ’ αυτό το ματς όλοι… πάγωσαν, όταν μετά την επίτευξη του νικητήριου τέρματος των «Κελτών» (2-1) στο «Σέλτικ Παρκ», ένας οπαδός των γηπεδούχων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και ακούμπησε-όπως φάνηκε-στον

ώμο τον βραζιλιάνο πρώην διεθνή πορτιέρο, θέλοντας να τον «πικάρει». Με τον Ντίντα να μην καταφέρνει να τον πιάσει και στη συνέχεια να πέφτει στο έδαφος, προσποιούμενος ότι τον είχε χτυπήσει ο οπαδός.

Ο γκολκίπερ της Μίλαν είχε αποχωρήσει με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο τηλεοπτικός φακός έδειξε πως δεν είχε κάτι πολύ σοβαρό. Τότε ζήτησε την τιμωρία του τόσο η Σέλτικ όσο και οι φίλαθλοι της Μίλαν, που ζήτησαν μάλιστα την παραδειγματική τιμωρία από την διοίκηση. Βέβαια, υπήρξαν και αυτοί που ανέφεραν πως θα μπορούσε αυτός ο οπαδός να είχε τραυματίσει πολύ σοβαρά τον βραζιλιάνο τερματοφύλακα, εάν είχε για παράδειγμα μαχαίρι.

Οι Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Αντριάνο Γκαλιάνι αποφάσισαν να δώσουν «συγχωροχάρτι» στον Ντίντα, αλλά και η EUFA αποφάσισε να τιμωρήσει τον παίκτη επικαλούμενη το άρθρο 5 (παράγραφος 1), που έχει να κάνει με τους κανόνες συμπεριφοράς στον αγωνιστικό χώρο και υποχρεώνει «τους συλλόγους και τους παίκτες να συμπεριφέρονται με νομιμότητα, ακεραιότητα και ευ αγωνίζεσθαι».

Όσον αφορά στην Σέλτικ, τιμωρήθηκε με πρόστιμο περίπου 25.000 λιρών για «φτωχή οργάνωση και την συμπεριφορά του οπαδού της που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο». Ο τελευταίος ήταν, μάλιστα, υπό παρακολούθηση τα δύο επόμενα χρόνια.

Μετά τον αγώνα ο υπεύθυνος επικοινωνίας της UEFΑ, ο Γουίλιαμ Γκάγιαρντ τόνισε στο BBC ότι η UEFA θα περίμενε τις αναφορές του διαιτητή και του παρατηρητή, για να αναλάβει δράση η Πειθαρχική Επιτροπή. Ο τότε τεχνικός της Σέλτικ Γκόρντον Στράχαν αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός μετά το τέλος του αγώνα, όμως η Σέλτικ θα κάνει τη δική της έρευνα για το περιστατικό.

Ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, ανέφερε ότι η Μίλαν δεν επρόκειτο να υποστήριζε υπόθεση εναντίον της σκοτσέζικης ομάδας και ο Κάρλο Αντσελότι τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το αποτέλεσμα. Υποστήριξη στους γηπεδούχους παρείχε και ο Κλάρενς Ζέεντορφ, αναφέροντας: «Οι οπαδοί της Σέλτικ είναι από τους καλύτερους που έχω δει». Ίσως να έγιναν τότε αυτές οι δηλώσεις για να γλιτώσει την τιμωρία ο Ντίντα.

11 years ago today, AC Milan goalie Dida almost lost his life at Celtic Park

Keywords
Τυχαία Θέματα