Από τη Μινεάπολη στα Σεπόλια: Το μήνυμα «We can’t breathe» στο γκράφιτι του Αντετοκούνμπο

Στην παλιά γειτονιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στα Σεπόλια, εκεί όπου στο γήπεδο του Τρίτωνα, δεσπόζει το τεράστιο γκράφιτι με τη μορφή του σταρ του NBA, δεν θα μπορούσε να λείπει το μήνυμα των ημερών: «We can’t breathe», δηλαδή «Δεν μπορούμε να ανασάνουμε». 

Από κάτω, μία φράση στα αγγλικά και μία στα ελληνικά «Black lives matter» και «Μένουμε ενεργοί», προστέθηκαν με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής.

Η προσθήκη του μηνύματος που εκφράζει

εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εν μέσω των μεγάλων διαδηλώσεων στις ΗΠΑ κατά των φυλετικών διακρίσεων μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό, Ντέρεκ Σόβιν, δεν είναι καθόλου τυχαία.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, άλλωστε, ένωσε τη φωνή του μαζί με χιλιάδες διαδηλωτές παίρνοντας μέρος σε πορείες κατά των φυλετικών διακρίσεων, ενώ το μήνυμα παραμένει επίκαιρο ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία που πρόσφατα στα Σεπόλια είχε ως θύματα δυο νέους της περιοχής, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση πρωτοβουλίας κατοίκων της περιοχής.

Αναλυτικά το κείμενο της πρωτοβουλίας:

«Από τα Σεπόλια ως τη Μινεάπολη

“We Can’t Breathe!”

Στην παλιά γειτονιά του Giannis Antetokounmpo, που πρόσφατα πήρε μέρος στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, το γνωστό γκραφίτι στο γηπεδάκι του Τρίτωνα, εμπλουτίστηκε και στέλνει ένα ακόμη μήνυμα. Μετά από πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής προστέθηκε το σύνθημα των ημερών που συγκλονίζει και εκφράζει εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης.

We can’t breathe! Δεν μπορούμε ν’ ανασάνουμε!

Ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία που πρόσφατα στα Σεπόλια είχε ως θύματα δυο νέους της περιοχής!

Κάτω ο ρατσισμός και οι διακρίσεις!

Όλοι/ες έχουμε ίσα δικαιώματα στη ζωή, την εργασία, την υγεία, την παιδεία!

Ας αλλάξουμε την όψη των πόλεών μας!».

Keywords
Τυχαία Θέματα