«Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ – «Ώρα να τιμήσουμε τη ζωή του» (video)

Σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης, οι αμερικανοί πολίτες λένε το τελευταίο αντίο στον Τζορτζ Φλόιντ που έχασε τη ζωή του στη Μινεάπολη κατά την βίαιη προσαγωγή του από λευκό αστυνομικό ο οποίος πατούσε το λαιμό του 46χρονου αδικοχαμέμου Αφροαμερικανού επί σχεδόν εννέα λεπτά.

Χιλιάδες άνθρωποι απέτισαν σήμερα Τρίτη φόρο τιμής στον Τζορντ Φλόιντ η σορός του οποίου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο Χιούστον και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην εκκλησία The Fountain of Praise, όπου τελείται η κηδεία.

Η

ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του Χιούστον Memorial Gardens, στο προάστιο Πέρλαντ. Ο άτυχος Αφροαμερικανός θα ταφεί δίπλα στη μητέρα του, το όνομα της οποίας φώναξε αρκετές φορές πριν χάσει τις αισθήσεις του και βρει μαρτυρικό, ασφυκτικό θάνατο.

Βίντεο: Live η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ

Οι παρευρισκόμενοι είναι περίπου 500 άτομα τα οποία επέλεξε η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ να παραστούν και μεταξύ αυτών θα είναι celebrities, εκπρόσωποι της Πολιτείας, αλλά και ακτιβιστές.

«Είναι ώρα να τιμήσουμε τη ζωή του», είπε η πάστορας Μία Ράιτ στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία Fountain of Praise. «Ίσως να κλάψουμε, να πενθήσουμε, όμως θα βρούμε την ανακούφιση και την ελπίδα», συμπλήρωσε, καθώς άνοιξε την τελετή.

Μεταξύ των παρευρισκομένων είναι ο Δημοκρατικός βουλευτής του Τέξας Αλ Γκριν, ο οποίος απευθύνθηκε στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ. «Όλο αυτό δεν είναι απλά μια μεμονωμένη στιγμή των καιρών μας, είναι ένα κίνημα που επηρεάζει την εποχή μας», υπογράμμισε.

Σιγή εννέα λεπτών από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τήρησε σιγή 8 λεπτών και 46 δευτερολέπτων για να τιμήσει τη μνήμη του 46χρονου Αφροαμερικανού, δηλαδή όση ώρα ακριβώς ο λευκός αστυνομικός γονάτιζε στον λαιμό του Φλόιντ οδηγώντας τον στον θάνατο.

Η τήρηση σιγής στο NYSE ξεκίνησε το μεσημέρι προκειμένου να συμπέσει με την έναρξη της κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ.

Στους δρόμους οι Αμερικανοί για 14η μέρα

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ για 14η ημέρα με τα επεισόδια να έχουν ατονήσει και να αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα που είναι η κραυγή για πάταξη του ρατσισμού. Χιλιάδες διαδηλωτών συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας αλλαγή και μείωση των κονδυλίων για την Αστυνομία, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αποκλείει το ενδεχόμενο εκπτώσεων…

Black Lives Matter protesters have turned the wall Trump had erected around the White House into a crowdsourced memorial wall for all the Black people who lost their lives because of racist police violence. pic.twitter.com/RV3dZ31Tn7

— redfish (@redfishstream) June 9, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα