Απίστευτες σκηνές στη Ρουμανία, κίνδυνος τιμωρίας για την αντίπαλο της ΑΕΚ (video)

Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν στη Ρουμανία και στη ρεβάνς της Κραϊόβα με τη Χόνβεντ για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa League, με την αντίπαλο της ΑΕΚ να κινδυνεύει με τιμωρία από την UEFA. Με την Ένωση να χάνει τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει, λοιπόν,

την Κραϊόβα στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Ύστερα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, το οποίο διακόπηκε για 35 λεπτά λόγω τραυματισμού του διαιτητή από ρίψη κροτίδας και αναπτήρα στο κεφάλι, οι Ρουμάνοι επικράτησαν 3-1 της Χόνβεντ στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 και τα δυο ματς) και πήραν, έτσι, την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Μετά τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη (01/08) το βράδυ, η Κραϊόβα κινδυνεύει με βαριά καμπάνα από την UEFA, αφού μπορεί το παιχνίδι να μην διακόπηκε οριστικά, αλλά έχουν υπάρξει σοβαρότατα επεισόδια, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την παρουσία της στη διοργάνωση.

Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου και ώρα 19:15 στη Ρουμανία, ενώ η ρεβάνς θα λάβει χώρα μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο – κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της ΑΕΚΟΑΚΑ.

Στο παιχνίδι με τη Χόνβεντ, ενώ η αναμέτρηση βρισκόταν στην παράταση, υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ των παικτών και κάποιοι από την εξέδρα πέταξαν φωτοβολίδα στον διαιτητή, ο οποίος έπεσε κάτω. Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν διέκοψε την αναμέτρηση, αλλά μετά από μεγάλη διακοπή, αποφάσισε να κριθεί η αναμέτρηση στα πέναλτι.

Η Κραϊόβα προκρίθηκε, αλλά με δεδομένο πως η φωτοβολίδα έπεσε από την πλευρά των οπαδών της, αναμένεται βαριά τιμωρία της ενόψει ΑΕΚ.

V Rumunsku veselo.. #Craiova – #Honved. Bitka mezi hráči. Rozhodčí zasažen pyrotechnikou..pic.twitter.com/nuIAyNgWu4

David Pletánek (@DavidPletanek) August 1, 2019

BREAKING: Ref hit by a flare im the 120th minute of the game between Craiova and Honved in the Europa League! Doesn’t look good at all!!! pic.twitter.com/CgINB4D9Eo

— Emanuel Roşu (@Emishor) August 1, 2019

H @OfficialUCV θα είναι ο αντίπαλος της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του @EuropaLeague. Η πρόκριση υπέρ των Ρουμάνων κρίθηκε με 3-1 στα πέναλτι σε επεισοδιακό αγώνα, που διεκόπη προσωρινά λόγω κροτίδας που χτύπησε τον διαιτητή.#aekfc #uel #uefa pic.twitter.com/tf34dOksSa

AEK F.C. (@AEK_FC_OFFICIAL) August 1, 2019

Πλήγμα με Τσιγκρίνσκι 

Άσχημα ήταν τα για την ΑΕΚ ενόψει των σημαντικών αναμετρήσεων με την Κραϊόβα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, καθώς ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι αποχώρησε τραυματίας από το φιλικό με την Μπασακσεχίρ και υποβλήθηκε σε μαγνητική η οποία έδειξε πως έχει υποστεί κάκωση στο γαστροκνήμιο με αιμάτωμα και κάκωση στον έσω πλάγιο, το οποίο σημαίνει πως θα χάσει τα δύο παιχνίδια με τη ρουμάνικη ομάδα.

Πρόκειτια για μία τεράστια απώλεια για την Ένωση, καθώς ο Μιγκέλ Καρντόσο στήριζε μεγάλο κομμάτι της ανάπτυξης της ομάδας του στη δυνατότητα του ουκρανού στόπερ να κάνει παιχνίδι από πίσω. Το θετικό για τον πορτογάλο τεχνικό είναι πως τέθηκε στη διάθεσή του ο Μάριος Οικονόμου, ο οποίος ξεπέρασε τη θλάση που τον είχε αφήσει μακριά από τη δράση.

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς του β’ προκριματικού γύρου στο Europa League (στις παρενθέσεις τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων):

Κουόπιο – Λέγκια 0-0 (0-1)

Ζόρια – Μπουντούσνοστ 1-0 (3-1)

Ρίγα – Πιαστ 2-1 (2-3)

Λέφσκι – ΑΕΚ Λάρνακας 0-4 (0-3)

Ντέμπρετσεν – Τορίνο 1-4 (0-3)

Χάκεν – Αλκμάαρ 0-3 (0-0)

Σερίφ – Παρτιζάνι 1-1 (1-0)

Λιεπάγια – Νόρκεπινγκ 0-1 (0-2)

Μάλμε – Ντομζάλε 3-2 (2-2)

Βαντούζ – Βίντι 2-0 (0-1)

Νέφτσι – Αρσεναλ Τούλα 3-0 (1-0)

Ντιναμό Τιφλίδας – Καμπάλα 3-0 (2-0)

Κλάκσβικ – Λουκέρνη 0-1 (0-1)

Ζρίνσκι – Ουτρέχτη 2-1 (1-1)

Ατρόμητος – Ντουνάισκα 3-2 (2-1)

Γιάμπλονετς – Πιούνικ 0-0 (1-2)

Μακάμπι Χάιφα – Στρασβούργο 2-1 (1-3)

ΑΕΛ – Άρης 0-1 (0-0)

Απόλλων Λεμεσού – Σάμροκ Ρόβερς 2-1 (3-1 παράταση) (1-2)

Λουντογκόρετς – Βάλουρ 4-0 (1-1)

Προγκρές Νίντερκορν – Ρέιντζερς 0-0 (0-2)

Εσμπιεργκ – Σαχτιόρ 0-0 (0-2)

Μπρόντμπι – Λέχια Γκντανσκ 4-1 (1-2)

Ολίμπια Λιουμπλιάνας – Μαλάτιασπορ 0-1 (2-2)

Γκζίρα Γιουνάιτεντ – Βέντσπιλς 2-2 (0-4)

*Με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν στον 3ο προκριματικό γύρο

Europa League: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι ΑΕΚ, Άρη, Ατρομήτου στα playoffs

O δεύτερος προκριματικός γύρος του Europa League ολοκληρώθηκε με τον Άρη και τον Ατρόμητο να παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, αποκλείοντας τις ΑΕ Λεμεσού και Ντουνέισκα Στρέντα αντίστοιχα.

Οι «κίτρινοι» θα τεθούν αντιμέτωποι στον 3ο προκριματικό γύρο με τη Μόλντε, οι Περιστεριώτες θα κοντραριστούν με τη Λέγκια Βαρσόβιας, ενώ στη μάχη μπαίνει και η ΑΕΚ που θα αντιμετωπίσει την Κραϊόβα. Τη Δευτέρα (05/08) οι τρεις ελληνικές ομάδες θα μάθουν, αλλά, και τους αντιπάλους τους στα playoffs, έστω κι αν ακόμα δεν έχουν προκριθεί.

Ο Ατρόμητος, λόγω του υψηλού συντελεστή της Λέγκια, θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης, ενώ οι Άρης και ΑΕΚ θα είναι στους ανίσχυρους. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να κληρωθεί με την Στεάουα λόγω Κραϊόβα και με τον Ατρόμητο επειδή είναι ομάδα από την ίδια χώρα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Άρη, που αποφεύγει και την Αϊντχόφεν λόγω της Μόλντε, αφού αντίπαλος των Ολλανδών είναι η νορβηγική Χάουγκεσουντ.

Οι εκπρόσωποί μας μέχρι τη Δευτέρα (04/08) το πρωί θα περιμένουν τον ειδικό διαχωρισμό των ομάδων από την UEFA σε τρία υπο – γκρουπ εκ των οποίων τα δύο θα είναι με οχτώ ομάδες (άρα με τέσσερις υποψήφιους αντιπάλους) και το ένα με δέκα (άρα με πέντε υποψήφιους αντιπάλους).

Ισχυροί

Αϊντχόφεν ή Χάουγκεσουντ

Σπάρτα Πράγας ή Τράμπζονσπορ

Βικτόρια Πλζεν ή Άντβερπ

Μπράγκα ή Μπρόντμπι

Γάνδη ή ΑΕΚ Λάρνακας

Λέγκια Βαρσοβίας ή Ατρόμητος

Άιντραχτ ή Βαντούζ

Στεάουα ή Μλάντα Μπόλεσλαβ

Φέγενορντ ή Ντινάμο Τιφλίδας

Εσπανιόλ ή Λουκέρνη

Μάλμε ή Ζρινίσκι Μόσταρ

Παρτίζαν ή Μαλάτιασπορ

Γουλβς ή Πιούνικ

Ανίσχυροι

Σπαρτάκ Μόσχας ή Τουν

Τορίνο ή Σαχτιόρ

ΑΕΚ ή Κραϊόβα

Μίντιλαντ ή Ρέιντζερς

Μόλντε ή Άρης

Ριέκα ή Αμπερντίν

Απόλλων Λεμεσού ή Αούστρια Βιέννης

Χάποελ Μπερ Σέβα ή Νόρκεπινγκ

Στρασμπούρ ή Λοκομοτίβ Πλόβντιβ

Ζόρια ή ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Άλκμααρ ή Μάριουπολ

Γκιμαράες ή Βέντσπιλς

Νέφτσι Μπακού ή Μπνέι Γέχουντα

(πληροφορίες από sport24.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα