Απελαύνεται έως την Κυριακή ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο – «Άκυρο» σε αίτημά του

Θα επισπευσθεί η διαδικασία της απέλασής του σύμφωνα με τον δικηγόρο τουΖήτησε να μείνει σε ξενοδοχείο αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε για λόγους ασφαλείαςΤου επιβλήθηκε πέντε μήνες φυλάκιση πρόστιμο 1.500 ευρώ

Στην Τουρκία αναμένεται να έχει επιστρέψει μέχρι την Κυριακή ο Μουσά Αλερίκ, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στις Καστανιές του Εβρου για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Ο δικηγόρος του Τούρκου Χρήστος Καπετανίδης, μίλησε

στο Epsilon τονίζοντας ότι η διαδικασία της απέλασης διαρκεί συνήθως γύρω στις 7-8 ημέρες, αλλά στην περίπτωση του πελάτη του οι διαδικασίες αναμένεται να επισπευσθούν.

Από εκεί και πέρα τόσο ο ίδιος ο Μούσα Αλερίκ όσο και o δικηγόρος του ζήτησαν να μείνει σε ξενοδοχείο έως ότου να απελαθεί στην Τουρκία, όμως κάτι τέτοιο η αστυνομία δεν το έκανε δεκτό για λόγους ασφαλείας.

Πάντως ο εκσκαφέας του Αλερίκ έχει κατασχεθεί, ενώ όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν υπήρχαν και τα έγγραφα για να αποδειχθεί πως ανήκε στον Δήμο Αδριανούπολης.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής και συνομίλησε με τον Μούσα Αλερίκ.

Στον 38χρονο επιβλήθηκε φυλάκιση 5 μηνών με 3ετή αναστολή, πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Τι υποστήριξε ο συλληφθείς

Ο Τούρκος υποστήριξε πως βρισκόταν στην περιοχή εκτελώντας εργασίες στο τελωνείο Καστανιών, που είχαν ανατεθεί από τον δήμο Ανδριανούπολης. Άλλωστε το μηχάνημα ανήκει στον συγκεκριμένο δήμο και ο δήμαρχος της τουρκικής πόλης επιβεβαίωσε πως ο 37χρονος είναι υπάλληλος.

Ο χειριστής ισχυρίστηκε ότι βγαίνοντας από το σημείο των έργων στον δρόμο του τελωνείου, αντί να κατευθυνθεί στην τουρκική πλευρά, έστριψε αντίθετα προς το ελληνικό φυλάκιο. Αντιλήφτηκε ότι πηγαίνει σε λανθασμένη κατεύθυνση όταν είδε τις ειδοποιήσεις των ελλήνων στρατιωτικών τους οποίους είπε πως… χαιρέτισε, καθώς δεν κατάλαβε αν πρόκειται για Τούρκους ή για Έλληνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα