Απάντηση Δρίτσα σε Τασούλα και ΝΔ για τη σύμπλευση με τη ΧΑ περί Μπελογιάννη (video)

Δεν έμεινε αναπάντητο το αντικομμουνιστικό κρεσέντο του Κωνσταντίνου Τασούλα και το χειροκρότημα – αμέσως μετά – των βουλευτών της ΝΔ, με… μπροστάρη φυσικά τον Μάκη Βορίδη (όπως μπορείτε να διακρίνεται στο σχετικό video), κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Ο βουλευτής της ΝΔ

τόνισε ευθαρσώς πως «η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας δεν συνιστά πράξη υπέρ της Δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι «ο Μπελογιάννης δεν αγωνίστηκε για τη δημοκρατία», φράσεις οι οποίες άρεσαν στους «γαλάζιους» βουλευτές και το έδειξαν εμπράκτως…

Απάντησε στον βουλευτή της ΝΔ, αλλά και στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χειροκρότησαν έδωσε λίγη ώρα μετά ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος έκανε λόγο για θλιβερό φαινόμενο.

«Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τασούλας, νωρίτερα δικαιολόγησε και επικύρωσε τη θανατική καταδίκη και την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη. Και χειροκροτήθηκε γι’ αυτό από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Τασούλας έχει γνωστές απόψεις και το θάρρος της γνώμης του και τη λέει ευθαρσώς», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Αλλά μετά από τόσες δεκαετίες να δικαιώνεται το μεταεμφυλιακό κράτος; Σε μια στιγμή μάλιστα που η πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων, του προέδρου της, Νίκου Βούτση και της κυβέρνησης υπερβαίνει τα όρια μιας παράταξης και ενός κόμματος; Ποιος μπορεί να κατηγορήσει την Αριστερά για διχασμό;

Δεν συζητώ για την πολιτική εκπροσώπηση του δοσιλογισμού. Αλλά η Νέα Δημοκρατία; Είναι δυνατόν να χειροκροτεί τέτοιου είδους στάσεις, κριτικές και απόψεις; Είναι θλιβερό».

Keywords
Τυχαία Θέματα