Ο Μέσι αντιμετωπίζει κίνδυνο τιμωρίας από την FIFA

H FIFA εξετάζει επίσημα το περιστατικό κατά το οποίο ο Μέσι φέρεται να εξαπέλυσε ύβρεις κατά ενός εκ των βοηθών διαιτητή της αναμέτρησης με τη Χιλή, ανοίγοντας πειθαρχική διαδικασία.Ο αργεντίνος είναι πιθανόν να λείψει στην αποψινή αναμέτρηση με τη Βολιβία.

Η FIFA παρενέβη επίσημα, προκειμένου να εξετάσει το επεισόδιο που είχε ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα με τον τέταρτο

διαιτητή στην αναμέτρηση με την Χιλή, ανοίγοντας μία «πειθαρχική διαδικασία», που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τιμωρία του. Για τον λόγο αυτό υπάρχει πιθανότητα να λείψει από την αποψινή αναμέτρηση με την Βολιβία στη Λα Παζ.

Η έρευνα ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ, όταν η ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA) παρέλαβε σχετική επιστολή από την πειθαρχική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας, όπου σημειώνονται αναφορές των ΜΜΕ για επιθετική, άσεμνη και αγενή συμπεριφορά του Μέσι.

Η AFA απάντησε ότι δεν βρήκε επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο αρχηγός της Αργεντινής είχε τέτοια συμπεριφορά, ωστόσο, η FIFA επέμεινε και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες. Το ίδιο έκανε και με τους τέσσερις βραζιλιάνους διαιτητές του Monumental. Όλοι επιβεβαίωσαν την αρχική τους έκθεση και είπαν ότι δεν είχαν ακούσει τον Μέσι να λέει ακατάλληλες λέξεις.

Έτσι είτε αλλιώς, η FIFA υπενθύμισε στην AFA, ότι σύμφωνα με το άρθρο 77, «η πειθαρχική επιτροπή έχει δικαιοδοσία να τιμωρήσει παίκτη, αν οι υπάλληλοι δεν πρόσεξαν την λεκτική επιθετικότητα».

Η AFA θα πρέπει να απαντήσει και να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και, στη συνέχεια, η FIFA θα εκδώσει σχετική απόφαση. «Νομίζω ότι ο Μέσι θα παίξει. Δεν βλέπω πολλά επιχειρήματα για να τιμωρηθεί. Η FIFA είναι πολύ σχολαστική. Είναι πολύ περίεργο όλο αυτό», είπε ο πρόεδρος της AFA Αρμάντο Πέρες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα