Απ’ όλα έχει ο… μπαξές με τους υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού – Μέσα και η Μπασακσεχίρ (video)

Μετά και την ολοκλήρωση της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής στους 12 ομίλους του Europa League την Πέμπτη (12/12) οριστικοποιήθηκαν και οι υποψήφιοι αντίπαλοιτου Ολυμπιακού στους «32» της διοργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν ως η 2η χειρότερη τρίτη όλων των ομίλων του Champions League και ως εκ τούτου θα

μπουν στην κλήρωση των «32» του Europa League, που θα γίνει την Δευτέρα (16/12), από το γκρουπ των αδυνάτων.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού θα είναι οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League, αλλά και οι 12 ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στους ομίλους του Europa League. Μέσα στους υποψήφιους αντιπάλους είναι, μάλιστα, και η Μπασακσεχίρ (έκανε απίστευτη «κηδεία» στην Γκλάντμπαχ εκτός έδρας), την οποία οι Πειραιώτες απέκλεισαν το καλοκαίρι στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Από το… Champions League υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων, δηλαδή οι Σάλτσμπουργκ, Ίντερ, Μπενφίκα και Άγιαξ. Μέσα σ’ αυτές βάλτε και τις ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους 12 ομίλους του Europa League που είναι οι Σεβίλλη, Σέλτικ, Εσπανιόλ, Μάλμε, Βασιλεία, ΛΑΣΚ Λίντσερ, Άρσεναλ, Πόρτο, Γάνδη, Μπασακσεχίρ, Μπράγκα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Συνολικά οι 24 ομάδες που συνεχίζουν στο Europa League είναι οι: ΑΠΟΕΛ, Αλκμάαρ, Βασιλεία, Μπράγκα, Σέλτικ, Εσπανιόλ, Γάνδη, ΛΑΣΚ Λίντσερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σεβίλη, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Βόλφσμπουργκ, Γουλβς, Κοπεγχάγη, Μάλμε, Χετάφε, Κλουζ, Άρσεναλ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Λουντογκόρετς, Ρέιντζερς, Πόρτο, Ρόμα και Μπασάκσεχιρ, ενώ οι οκτώ από το Champions League είναι οι: Μπενφίκα, Ίντερ, Ολυμπιακός, Μπριζ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Λεβερκούζεν, Σάλτσμπουργκ, Άγιαξ.

Τι έγινε στα ματς για την 6η αγωνιστική στους ομίλους του Europa League

«Κηδεία» πραγματοποιήθηκε στο «Μπορούσια Παρκ» το βράδυ της Πέμπτης (12/12)… Μέχρι το 90ό λεπτό η Γκλάντμπαχ βρισκόταν «αγκαλιά» με την πρόκριση στους «32» του Europa League, αλλά στο φινάλε, η Μπασακσεχίρ σκόραρε με τον Κριβελί και μαζί με την Ρόμα, που την ίδια ώρα παραχωρούσε ισοπαλία στο Ολίμπικο, 2-2, στην Βόλφσμπεργκ, πήραν τα δύο «εισιτήρια» για τη συνέχεια της διοργάνωσης από τον 10ο όμιλο.

Παρά την ισοπαλία που παραχώρησε η Ρέιντζερς στην Γιουνγκ Μπόις πήρε τη 2η θέση του 7ου ομίλου και το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού, πίσω από την Πόρτο, η οποία επικράτησε δύσκολα στο Ντραγκάο με 3-2 της Φέγενορντ. Τέλος, η ομάδα που συμπλήρωσε το «παζλ» των «32» του Europa League ήταν η Λουντογκόρετς, η οποία παρά το εντός έδρας 1-1 με την Φερεντσβάρος προκρίθηκε ως δεύτερη πίσω από την Εσπανιόλ.

Από τα ματς που έγιναν νωρίς (σέντρα 20:05) εξασφάλισαν την πρόκριση Κοπεγχάγη, Μάλμε, Χετάφε, Κλουζ, Άρσεναλ και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Το ιδανικότερο φινάλε έκανε ο ΑΠΟΕΛ στον 1ο όμιλο. Οι πρωταθλητές Κύπρου που είχαν εξασφαλίσει την 2η θέση (πρόκριση) από την 5η ημέρα, επικράτησαν στο ΓΣΠ με 1-0 της πρωτοπόρου του γκρουπ, Σεβίλης. Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο γκολκίπερ, Μπέλετς, ο οποίος στο 56΄ απόκρουσε το πέναλτι του Νταμπούρ και πέντε λεπτά μετά ο Σάβιτς πέτυχε το γκολ των γηπεδούχων. Ήταν η πρώτη ήττα της ισπανικής ομάδας μετά από 5 σερί «τρίποντα».

Μετά από ένα μικρό «διάλειμμα» στην Premier League (νίκη επί της Γουέστ Χαμ μετά από επτά σερί αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις) η Άρσεναλ δεν κατάφερε να πετύχει και δεύτερο σερί «τρίποντο». Αυτή την φορά οι «κανονιέρηδες» αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 2-2, με την Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο και μετά την «αυτοκτονία» της Αϊντραχτ (ηττήθηκε 2-3 από την αδιάφορη Γκιμαράρες στην Φρανκφούρτη και προκρίθηκε ως δεύτερη) πήραν την πρωτιά του 6ου ομίλου. Και οι δύο Έλληνες που αγωνίζονται στην ομάδα του Λονδίνου (Παπασταθόπουλος, Μαυροπάνος) ξεκίνησαν στην ενδεκάδα και είχαν, μάλιστα, συμμετοχή και στα δύο γκολ, καθώς η μπάλα βρήκε επάνω τους και άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Μαρτίνες. Ο Παπασταθόπουλος αντικαταστάθηκε στο 69΄ από τον Μαρτινέλι.

Η Μάλμε πήρε πανηγυρικά την πρόκριση και την πρώτη θέση του 2ου γκρουπ με το 0-1 στην Κοπεγχάγη, που παρά την ήττα της προκρίθηκε ως δεύτερη. Στον «τελικό» πρόκρισης του 3ου ομίλου, η Χετάφε επιβλήθηκε στην Ισπανία με 3-0 της Κράσνονταρ και πέρασε ως δεύτερη, πίσω από τη Βασιλεία που εξασφάλισε απόψε και την πρωτιά μετά το 2-0 επί της Τραμπζονσπόρ. Απέναντι στην «αδιάφορη» από κάθε άποψη, Σέλτικ (είχε «τσεκάρει» πρόκριση και πρωτιά), η Κλουζ νίκησε με 2-0 τους Σκωτσέζους και προκρίθηκε στους «32» ως δεύτερη του 5ου ομίλου.

Αναλυτικά στην 6η αγωνιστική των ομίλων του Europa League είχαμε:

1ος Όμιλος

ΑΠΟΕΛ – Σεβίλη 1-0 (61’ Σάβιτς)
Καραμπάχ – Ντουντελάνζ 1-1 (90’+1 Γκουέγε – 63’ Μπουγκρίν)

2ος Όμιλος

Κοπεγχάγη – Μάλμε 0-1 (71’ Τραούστασον)
Ντιναμό Κιέβου – Λουγκάνο 1-1 (90’+3 Τσιγκάνοφ – 45’ Αρατόρε)

3ος Όμιλος

Βασιλεία – Τραμπζονσπόρ 2-0 (22’ Βίντμερ, 73’ Στόκερ)
Χετάφε – Κράσνονταρ 3-0 (76’ Καμπρέρα, 79’ Μολίνα, 86’ Κένεντι)

4ος Όμιλος

ΛΑΣΚ Λίντσερ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3-0 (23’ Τραουνέρ, 38 ‘πεν. Κλάους, 90’+3 Ραγκούζ)
Αϊντχόφεν – Ρόζενμποργκ 1-1 (63’ Ιχατάρεν – 22’ Χέλαντ)

5ος Όμιλος

Κλουζ – Σέλτικ 2-0 (49’ Μπούρσα, 70’ Τζόκοβιτς)
Ρεν – Λάτσιο 2-0 (31’, 87’ Νιανό)

6ος Όμιλος

Σταντάρ Λιέγης – Άρσεναλ 2-2 (47’ Μπαστιέν, 69’ Αμαλάχ – 78’ Λακαζέτ, 81’ Σάκα)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βιτόρια 2-3 (31’ Ντα Κόστα, 38’ Σαμαντά – 8’ Ροκίνια, 85’ Ελμουσράτι, 87’ Εντουαρντς)

7ος Όμιλος

Ρέιντζερς – Γιουνγκ Μπόις 1-1 (30’ Μορέλος – 89’αυτ. Μπάρισιτς)
Πόρτο – Φέγενορντ 3-2 (14’ Λουίς Ντίας, 16’αυτ. Μαλάσια, 34’ Σοάρες – 19’ Μποτεγκίν, 22’ Λάρσον)

8ος Όμιλος

Εσπανιόλ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1 (84’ Βλάσιτς)
Λουντογκόρετς – Φερεντσβάρος 1-1 (24’ Λουκόκι – 90’+5 Σίγκνεβιτς)

9ος Όμιλος

Βόλφσμπουργκ – Σεντ Ετιέν 1-0 (52’ Οτάβιο)
Γάνδη – Ολεξάντριγια 2-1 (7’,16’ Ντεπουάτρ – 54’ Μιροσνιτσένκο)

10ος Όμιλος

Γκλάντμπαχ – Μπασακσεχίρ 1-2 (33’ Τουράμ – 44’ Καχβετσί, 90’ Κριβελι)
Ρόμα – Βόλφσμπεργκ 2-2 (7’ Περότι, 19’ Τζέκο – 10’αυτ. Φλορέντσι, 64’ Βάισμαν)

11ος Όμιλος

Γουλβς – Μπεσίκτας 4-0 (58’, 63’, 69’ Χότα, 67’ Ντεντόνκερ)
Σλόβαν Μπρατ. – Μπράγκα 2-4 (42’ Σποράρ, 70’ Μόχα – 44’ Φόντε, 72’ Τρινκάο, 75’αυτ. Μποζίκοφ, 90’+3 Παουλίνιο)

12ος Όμιλος

Μάντσεστερ Γ. – ΑΖ Αλκμάαρ 4-0 (53’ Γιανγκ, 58’,64’ Γκρίνγουντ, 62’πεν. Μάτα)
Παρτιζάν – Αστάνα 4-1 (4’ Σουμαχ, 22’,76’ Σαντίκ, 26’ Ασάνο – 79’ Ροτάριου)

Δείτε σε βίντεο γκολ και φάσεις από τους αγώνες:

Οι τελικές βαθμολογίες των ομίλων από το soccerway.com:

Οι ιδανικές 11αδες στην αυλαία Champions και Europa League

Τρεις παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που νίκησε την Πέμπτη (12/12) με 4-0 την ΑΖ Αλκμάαρ, βρίσκονται στην ιδανική ενδεκάδα της UEFΑ για την τελευταία αγωνιστική του Europa League, ενώ αντίθετα, καμία ομάδα δεν συγκέντρωσε ανάλογο αριθμό εκπροσώπησης, σε εκείνη του Champions League.

Η ιδανική 11αδα της 6ης αγωνιστικής στο UCL:

Μπέκερ (Λίβερπουλ), Καστάν (Αταλάντα), Φελίπε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Γκόσενς (Αταλάντα), Γκριμάλντο (Μπενφίκα), Πίτσι (Μπενφίκα), Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι), Ζεσούς (Μάντσεστερ Σίτι), Μίλικ (Νάπολι), Μπαπέ (Παρί ΣΖ).

Η ιδανική 11αδα της 6ης αγωνιστικής στο UEL:

Μπέλετς (ΑΠΟΕΛ), Γιανγκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γκνανιόν (Ρεν), Τράουνερ (ΛΑΣΚ), Κλισί (Μπασακσεχίρ), Σακά (Άρσεναλ), Μπεζούς (Γκένκ), Μάτα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ασανο (Παρτιζάν), Ντιόγκο Χότα (Γουλβς), Γκρίνγουντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Απ’ όλα έχει ο… μπαξές με τους υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού – Μέσα και η Μπασακσεχίρ (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα