«Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια», σημείωσε ο Κουβέλης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ εξήγησε ότι αντιλαμβάνεται τον πόνο που έχει προκληθεί από τις φονικές πυρκαγιές αλλά στις 21 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια.

«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων, αλλά στις 21 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από 8 έτη μνημόνια και αυτό δεν μπορεί να συνδέεται, χωρίς να

θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση», είπε, λέγοντας παράλληλα ότι οι εκλογές θα υπάρξουν τον Σεπτέμβριο 2019 και πως μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας πως: «Η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός. Δεν αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;», ενώ σε ερώτηση αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης, απάντησε: «Οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται, στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα».

Παράλληλα, παραδέχθηκε πως «δεν υπάρχει εξέλιξη για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς» και πρόσθεσε ότι «συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειας μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν, αλλά η διεκδίκηση από την πλευρά μας είναι συνεχής. Ο Ερντογάν έχει εντάξει την κράτηση των στρατιωτικών στην εξωτερική του πολιτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα