Άνοιγμα δικαστηρίων με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις ασφαλείας (video)

Στην επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων, πρωτοδικείων και ειρηνοδικείων από τη Δευτέρα, 27 Απριλίου αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι το άνοιγμα των δικαστηρίων θα συνοδευτεί με την τήρηση συγκεκριμένων κανόνων υγιεινής:

σύσταση για χρήση μάσκας, όχι μόνο στην έδρα, αλλά και στους συνηγόρους και διαδίκουςσύσταση για χρήση και παρουσία αντισηπτικού σε όλους τους χώρουςτήρηση της απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων κατ’ ελάχιστον 1,5 μέτροεντός αιθουσών και
εν γένει περίκλειστων χώρων καθορισμός του ανώτατου ορίου των εισερχομένων ατόμων με ένα άτομο ανά δέκα τ.μ.

Οι κανόνες βέβαια περιλαμβάνουν και κάθε επιπλέον μέτρο που έχει ληφθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και απορρέει από τη εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την διασφάλιση ενδεδειγμένης υγιεινής των χώρων και προστασίας δημόσιας υγείας να εφαρμόζονται.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι. Η σταδιακή άρση των μέτρων προγραμματίζεται να γίνει με συντονισμένες, σταδιακές και ελεγχόμενες προσπάθειες, με ειδικά κριτήρια και κανόνες, αλλά και με τη συμμετοχή όλων μας. Με προσοχή κι επαγρύπνηση, ιδιαίτερα στα μέτρα προστασίας, στους κανόνες υγιεινής, που είναι από τα κύρια μέτρα, που μας έφτασαν ως εδώ και θα πρέπει να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε όσο πιο σχολαστικά μπορούμε».

Πηγή: Άνοιγμα δικαστηρίων με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις ασφαλείας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα