Κορονοϊός: Κανένας νέος θάνατος, 16 κρούσματα και 2.506 συνολικά – 47 ασθενείς σε ΜΕΘ (video)

16 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά ανέρχονται πλέον στα 2.506 με το 56% να είναι άνδρες.

Κατά την ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, 578 από τα κρούσματα σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.174 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε επίσης ότι 47 ασθενείς παραμένουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η μέση ηλικία τους είναι τα 67 έτη, 13 είναι γυναίκες ενώ το 89,4%

είτε έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα είτε είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Την ίδια ώρα, 63 συμπολίτες μας τα κατάφεραν και βγήκαν από τις ΜΕΘ.

Τέλος σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος που σημαίνει ότι ο αριθμός τους παραμένει στους 130. Από τα θύματα, οι 34 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 74 έτη και το 90% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί έως τώρα 63.087 κλινικά δείγματα.

Έτσι θα ανοίξουν τα δικαστήρια

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων, πρωτοδικείων και ειρηνοδικείων από τη Δευτέρα, 27 Απριλίου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι το άνοιγμα των δικαστηρίων θα συνοδευτεί με την τήρηση συγκεκριμένων κανόνων υγιεινής:

σύσταση για χρήση μάσκας, όχι μόνο στην έδρα, αλλά και στους συνηγόρους και διαδίκουςσύσταση για χρήση και παρουσία αντισηπτικού σε όλους τους χώρουςτήρηση της απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων κατ’ ελάχιστον 1,5 μέτροεντός αιθουσών και εν γένει περίκλειστων χώρων καθορισμός του ανώτατου ορίου των εισερχομένων ατόμων με ένα άτομο ανά δέκα τ.μ.

Πηγή: Κορονοϊός: Κανένας νέος θάνατος, 16 κρούσματα και 2.506 συνολικά – 47 ασθενείς σε ΜΕΘ (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα