«Ανοιχτοί σε συζήτηση του ελληνικού χρέους από το 2018», λέει ο Σόιμπλε

«Είμαστε ανοιχτοί στο να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος, όχι τώρα αλλά το 2018 και εφόσον καταστεί αναγκαία η υιοθέτηση νέων μέτρων ελάφρυνσης», τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, επεσήμανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θέτοντας ως πρωτεύοντα στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Επανέλαβε μάλιστα, χαρακτηριστικά

ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, ώστε να εξετάσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς στόχος τώρα παραμένει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος βοήθειας».

«Τα 27 μέλη της ΕΕ πρέπει να μείνουν ενωμένα στις συνομιλίες για το Brexit»

Παράλληλα, ο Σόιμπλε αναφέρθηκε και στο Brexit, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο τα υπόλοιπα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραμείνουν ενωμένα στις επικείμενες διαπραγματεύσεις.

Δήλωσε επίσης σε ξένους δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι πιστεύει πως οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες και περίπλοκες.

Πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η παραμονή στην ΕΕ έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από την αποχώρηση από αυτήν.

«Τώρα είναι σημαντικό εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 να παραμείνουμε ενωμένοι», δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να σταλεί το μήνυμα σε άλλες χώρες της ΕΕ ότι δεν θα πρέπει να μπουν στον πειρασμό να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας, με το σκεπτικό ότι μπορούν να έχουν τα πλεονεκτήματα της παραμονής της ΕΕ χωρίς να τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Ο Σόιμπλε, που δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία είναι ανοικτή σε νέες μορφές συνεργασίας με τη Βρετανία, έχει πει στο παρελθόν ότι θέλει μια «εύλογη» συμφωνία Brexit για το Σίτι του Λονδίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα